OD STALNOG DOPISNIKA: PARIZ

ODREĐENI su parovi polufinala Dejvis Kupa između Francuske i Srbije. Na fudbalski stadion "Pjer Moroa" u Lilu, presvučen šljakom, prvi će, danas (13.00), s reketom u ruci, izaći Dušan Lajović (80) protiv Luke Puja (22). Za njima će na teren Laslo Đere (95) i Žo-Vilfrid Conga (18).

- Igraćemo na pola stadiona, to je nešto što nemate priliku da iskusite svaki dan - svestan je težine izazova Dušan Lajović, naš prvi reket. - Uvek je dobro iskustvo kada igrate pred mnogo ljudi, a mi ćemo morati to da iskoristimo u našu korist. Mislim da će Laslu biti nešto novo, što nije iskusio i treba da uživa jer je privilegija predstavljati svoju zemlju, pogotovo na polufinalu Dejvis kupa.

Sutra će se našem paru Nenad Zimonjić - Filip Krajinović suprotstaviti Nikola Mau i Pjer Ig Erber. Konačno, trećeg dana, u nedelju, prvi meč odigraće Lajović i Conga, a drugi, ako bude potrebe, Đere i Puj. Ukoliko, kao što se nadaju, Francuzi obezbede pobedu ranije, poslednjeg dana bi mogao da uskoči peti član trikolora Adrijan Manarino.

Posle odustajanja Đokovića, Troickog i Tipsarevića, "musketari", na papiru, imaju veliku prednost, ali su i ranjivi. U utorak na treningu povredio se Mau, koji je osetio bolove u listu leve noge. Sutradan je, oprezno, trenirao samo sat i još nije sigurno da li će, i u kakvom stanju, nastupiti u subotu.

Ni prvi igrač "petlova" Conga, koji je u martu postao otac, nije u najboljoj formi. U 2. kolu Ju-Es opena elimisao ga je mladi Kanađanin Denis Šapovalov.

- Posle Vimbldona, počeo sam da se osećam zaista dobro. Iamo sam odlične treninge, ali, nažalost, i dalje očekujem pobede. Nadam se da ću iskoristiti polufinale Dejvis kupa da uspešno završim sezonu - poručio je Conga.

Francuski reket broj 2 Luka Puj je nešto bolji. Stigao je na poslednjem grend slemu do osmine finala. U aprilu je osvojio turnir u Budimpešti, u junu slavio na "Mercedes kupu" u Štutgartu, ali od tada beleži prosečne rezultate. Srbija tu može da traži svoju malu šansu.

Zbog svega, iako veliki favoriti, Francuzi oprezno pristupaju predstojećem petoboju sa Srbijom, nadajući se da će, ipak, ući u finale i doći u priliku da, posle 16 godina posta, osvoje Dejvis kup.

ZIMONjIĆ: PAPIR JEDNO, TEREN DRUGO

SELEKTOR Nenad Zimonjić pritisak prebacuje na stranu protivnika:

- Oni jesu favoriti i domaćini, ali to je na papiru, zato je sport interesantan. Takmičenja kao što je ovo mogu da vas motivišu, da date i više no što možete, pogotovo kad vas saigrači bodre, a mi imamo fantastičnu atmosferu.

PETAK

Puj - Lajović 13.00
potom
Conga – Đere

SUBOTA
Mau/Erber - Zimonjić/Krajinović 14.00

NEDELjA
Conga - Lajović 13.00
potom
Puj - Đere