Naturalizovana srpska teniserka Vesna Dolonc saopštila je da zbog povrede stopala završava igračku karijeru i da se okreće trenerskom poslu, preneo je danas Teniski savez Srbije.

"Dragi prijatelji, želim da objavim da, nažalost, završavam svoju sportsku karijeru zbog povrede stopala. Posle duge borbe sa mononukleozom, izgledalo je da ću opet moći da igram. Polako, korak po korak počela sam da se takmičim, međutim, počele su povrede.

Došlo je vreme da donesem odluku", rekla je Dolonc.

Ona je navela da je pred njom "novo poglavlje" u životu.

"Ispred mene su novi ciljevi i zadaci. Volim tenis svom dušom i sada je moja misija da treniram i pomažem mladim igračima da ostvare svoje snove. Još dok sam igrala, znala sam da želim da budem trener. Pripremala sam i učila od mnogih poznatih i iskusnih trenera. To učenje će trajati čitav život, jer tenis ne stoji u mestu, treba ići u korak sa vremenom", rekla je ona.

"Put igrača je komplikovan, a zadatak trenera je da ima kartu terena i da mu pokazuje pravilan put. E, pa ja sam pošla da istražujem područje i da crtam tu kartu. Neka mi je srećan put", rekla je ova 27-godišnjakinja.

Dolonc je od 2006. do 2011. godine nastupala za Rusiju, da bi od 2012. nastupala za Srbiju. Najbolji plasman na WTA rang-listi joj je 93. mesto, a osvojila je samo pet ITF turnira.