Držala je Ana Ivanović sve u neizvesnosti porukom da ima nešto važno da saopšti danas, a onda je šokirala javnost. Saopštila je da je završila profesionalnu karijeru putem “Fejsbuka”.

- Zdravo svima, hvala što ste mi se pridružili. Nisam nigde ovo objavila, zaslužujete da čujete prvi. Nema drugog načina da ovo kažem. Odlučila sam da se penzionišem. Bila je ovo teška odluka, ali ima dosta razloga za slavlje. Jednostavno, da biste bili na vrhu morate da budete u vrhunskoj formi. Mogu da igram samo ako sam na svojim standardima, a to usled problema koje sam imala sa povredom nisam mogla više - rekla je Ana.

Iako drhtavim glasom u pojedinim momentima tvrdi da se oseća dobro i da se raduje sledećim koracima u karijeri.

- Maštala sam o tenisu još sa pet godina kada sam gledala Moniku Seleš na TV-u. Osvojila sam Rolan Garos 2008. godine, 15 titula, igrala dva grend slem finala, borila se za pehar u FED kupu. Dostigla sam visine o kojima nisam mogla ni da sanjam, što nije loše za devojku iz Srbije.

Sada će se posvetiti nekim drugim stvarima, a jedna od njih je sigurno i zasnivanje porodice sa Bastijanom Švajnštajgerom.

- Tenis je oduvek bio moja ljubav, ali sam uzbuđena zbog onoga što sledi. Postaću ambasador sporta i zdravog života, tu je i biznis, lepota i moda. Imaću vremena za druge aktivnosti poput rada sa UNICEF-om. Nemojte biti tužni, budite optimistični kao ja. Hvala svima, volim vas. Vaša Ana - zaključila je Ivanovićeva.