OD STALNOG DOPISNIKA IZ PARIZA
Srpska teniserka Bojana Jovanovski završila je učešće na Rolan Garosu u prvom kolu. Ona je u Parizu izgubila od drugog nosioca turnira Agnješke Radvanjske u dva seta, 6:0, 6:2.

Jovanovski je 120. na WTA listi i ovog puta nije imala šanse protiv Poljakinje. Reprezentativka Srbije je u prvom setu izgubila sva tri servisa, dok je u drugom osvojila dva gema. Meč je trajao 65 minuta.

- Ne mislim da je moja igra bila toliko loša, kao što to rezultat pokazuje. Nedostaje mi malo samopouzdanja i mečeva. Povreda zgloba, a naročito ramena, poslednje tri godine me ozbiljno sputavaju. Rame je u lošem stanju. Tri meseca pauze koju sam napravila nisu dovoljni, tako da ću preskočiti sve turnire na travi, uključujući i Vimbldon. Probaću da se spremim za drugi deo seozne, da uopšte budem sposobna da igram turnire i budem na svom nivou.


Ubedljiv poraz protiv Radvanjske nije uticao na njeno samopouzdanje.


- Srećna sam što sam uopšte došla ovde i odigrala jedan meč protiv dobre igračice. Nisam nezadovoljna, treba da budem realna.


Jovanovski ističe da se sada trudi da posle svega ostane pozitivna.


- To nije lako. Sve što je do mene, ja radim, ali to su povrede koje teško mogu da se zaleče. Moram mnogo pažnje da posvećujem ramenu i da smanjim dužinu treninga. Nadam se da to ne dovodi u pitanje karijeru, ali me koči da pružim maksimum.


Kao i Tipsarević, i Jovanovski je pristupila lečenju matičnim ćelijama.


- Radila sam to na drugi način, prošle godine pre US opena, za zglob, ahilovu tetivu i koleno. Iskreno, nisam mogla da prihvatim da mi matične ćelije vade iz kičmene moždine. Vadili su ih masti. Ne mogu više da se vraćam na te stvari koje, s druge strane, mogu da mi naruše zdravlje. Tipsarević i ja smo slični, jer smo izrabili telo. Kao i Rafa, uostalom. Radnik sam, i spremna sam da ostanem na terenu celog dana, ako treba.