SVE probleme, povrede i prepreke naš teniser Filip Krajinović kao da je konačno ostavio iza sebe, jer je u proteklih 18 mečeva ostvario čak 17 pobeda i nezadrživo grabi ka samom svetskom vrhu. U protekle tri nedelje osvojio je dve titule na fjučersima u SAD, stigao je do finala velikog čelendžera u Sarasoti (100.000 dolara nagradni fond), a ove sedmice briljira i na takmičenju u Savani. Probio se do polufinala, gde je igrao protiv velike američke nade Džeka Soka.


Na putu ka ovim uspesima savladao je i jednog Aleksa Bogomolova, koji je svojevremeno bio 33. igrač sveta (danas 116), i strpljivo je skupljao poene koji su ga pomerili za plus 40 pozicija i odveli na rekordno 164. mesto.


Zahvaljujući plasmanu u Savani, bez obzira na ishod okršaja sa Amerikancem, očekuje ga novi skok, pa će se na narednoj listi naći na pragu prvih 150, a tek je prošla trećina sezone.


Filip je počeo da igra tenis sa pet godina, već sa 13 se preselio na Floridu, gde je živeo i trenirao na IMG akademiji kod Nika Bolitijerija. I dalje mu je to baza (Brandeton), gde ima sve uslove za usavršavanje, usluge nutricioniste, psiholoških priprema, tenisku infrastrukturu, sparing mečeve...


Proteklih godina se dosta mučio sa povredama zbog kojih je često pauzirao, a nije uspevao ni da nađe dobrog trenera. Sarađivao je sa Mariom Ančićem i njegovim bratom Ivom, pa sa Ivanom Ljubičićem, pokušavajući da napravi pomak napred sa nezavidne 1.393. pozicije na kojoj je dočekao 20. rođendan (trenutno su mu 22 godine).


Od sredine 2012. o njemu brine Đorđe Najdanov iz Novog Sada, što se pokazalo kao dobitna kombinacija.