U Moskvi je probao žustro i uvredama, nije uspelo. U Barseloni je probao, koliko toliko, smireno i uz molbu igračima da malo igraju odbranu, ponovo nije dalo željeni rezultat. Košarkaši Fenerbahčea igraju najgoru sezonu od kako ih je preuzeo Željko Obradović, kojem je posle ubedljivog poraza od Katalonaca (89:63) postavljeno direktno pitanje.

Gospodine Obradoviću, da li vas igrači miniraju?

- U teškim trenucima shvatiš neke stvari o ljudima. Ali dešavalo mi se i ovo i ranije. A glasinama nikad nisam pridavao pažnju. Ni sada neću. Ako želite da pitate igrače šta misle o meni, pitajte njih. Ja uvek pokušavam da pomognem svojim igračima. I dalje ću to da radim. Savest mi je mirna. Nemam problem s tim i lopticu prebacujem kod njih u dvorište. Nek oni odgovore na vaše pitanje – rekao je iskusni strateg posle meča u “Blaugrani”.

Teški meseci su iza Željka Obradovića i Fenerbahčea. Poraz od Anadolu Efesa u polufinalu prošlosezonskog Fajnal fora bio je uvod u prepuštanje nacionalnog trona istom rivalu, da bi ove sezone u elitnom takmičenju istanbulski velikan upisao samo dva trijumfa u prvih devet utakmica.

- Trenutno smo katastrofa. Motivisan tim nikad ne završi meč samo sa 16 faulova. Nismo se ni borili. Moramo da stvorimo reakciju. Ne znam kako, ali daću sve od sebe. Trenutno izgledamo kao tim bez karaktera – kazao je Željko Obradović.