POSLE 50 minuta drame u Laktašima, Igokea nije uspela da ostvari prvu pobedu u ABA ligi. U duelu sa neporaženom Cedevita Olimpijom domaćin je trojkama Amerikanca Kinana Evansa izborio dva produžetka, ali su gosti u završnici drugog serijom 5-0 stigli do trećeg trijumfa (95:90) i pridružili se ekipi FMP na vrhu jadranskog poretka nakon tri kola.


- Utakmica je počela onako kako smo priželjkivali - kaže trener Igokee Marko Barać. - U prvoj četvrtini bili smo izvanredni, ali u drugoj, kada nas je napustila koncentracija u odbrani, pojavila se boljka da lečimo posledice, a ne uzroke. Naši momci su zaista uložili veliki napor, na kraju smo, čini mi se, iz prevelike želje izgubili mirnoću i ne mogu na tome da im zamerim. Ovo je udarac, naravno da boli. Na nama je da ne dozvolimo da to utiče na ekipu i da idemo dalje.


PROČITAJTE JOŠ: Drama u Laktašima: Cedevita Olimpija bolja od Igokee posle dva produžetka


Više od dve trećine poena Cedevita Olimpije postigao je trio bekova - Jaka Blažič (30), Rajan Boutrajt (20), Kodi Miler-Mekintajer (16). U timu Igokee Evans je ostvario učinak od 20 poena i šest asistencija, Marko Tomas i Rašad Von ubacili su po 16 poena, Sava Lešić i Vaidas Karinijauskas po 11.


Novoformirani klub sa sedištem u Ljubljani iduće subote ugostiće Partizan u derbiju 4. kola ABA lige, dok Igokei predstoji utakmica u Železniku protiv, takođe, neporaženih "pantera".