Jedno od najtežih regionalnih gostovanja Partizan je rešio bez trenera Andree Trinkijerija. Prvi strateg kluba iz Humske je uoči utakmice u dvorani “Topolica” imao zdravstvene probleme zbog kojih je morao da zadraži i lekarsku pomoć u bolnici, a posle trijumfa protiv Mornara u Baru njegov pomoćnik, koji je u odsustvu Italijana komandovao “valjkom” kraj aut linije, Vlado Šćepanović otkrio je da harizmatični strateg nije imao ozbiljnijih poteškoća.


- Trinkijeriju se desila određena slabost pred početak utakmice i to je uslovilo da ne bude u stanju da vodi meč. Bio je u svlačionici posle utakmice. Susreli smo se u startu sa tim hendikepom, jer svi znamo u startu šta znači trener ekipi i pomoćnicima. Ali kada se nešto desi nema vremena za kukanje, već morate da budete tu i da radite. Nije mi prvi put da vodim neku ekipu – rekao je Šćepanović posle meča.

Pročitajte još Partizan, bez Trinkijerija, osvojio “Topolicu”

Mladi strateg je istakao da su crno-beli očekivali težak meč.

- Mornar je jedna od napadački najtalentovanijih ekipa u ABA ligi. Izuzetno cenim trenera Mihaila Pavićevića za kojeg smatram da ume izuzetno da motiviše ekipu koja svakoga može da pobedi. Imamo devet gostovanja na 11 utakmica što nije lako u ovakvom ritmu. Fizički smo mnogo potrošeni i praktično smo poslednji atom snage iskoristili kako bismo zaustavili Mornar na njihovom terenu. Znali smo koja su njihova najjača oružja, naročito šut za tri poena. Kako to obično biva, nekada pogodite, a nekada ne i svakako da ti nepogođeni šutevi nisu bili izraz loše večeri, već i naše dobre odbrane i energije. Timski kvalitet je pobedio i jasno je da Partizan može da osvaja trofeje i pobeđuje samo kada igra kao tim - dodao je Šćepanović, koji trijumfe u Vilnjusu i Baru vidi kao dobar znak.

Pročitajte još PARTIZANOV TRENER U BOLNICI: Trinkijeriju pozlilo pred utakmicu u Baru

- Nije lako pobediti ni u Vilnjusu, pa potom i u Baru. To je dobar znak na početku nove sezone. To je više bila psihološka igra, jer nema nepoznanica. Kada se igrači dobro spreme, uspeh je još malo bliže – rekao je pomoćni trener kluba iz Humske.