Zvezda nije zaslužila da pobedu u Tel Avivu, ali mogla je i bila blizu da šokira Makabi i ostavi Ponos Izraela na “nuli”. Nisu uspeli crveno-beli, šta više poniženi su u produžetku (84:69). A sve bi bilo drugačije da je Bili Beron pogodio trojku za pobedu ili pronašao Dejana Davidovca na ziceru...

Makabi je skoro pet minuta bio bez poena šampion Srbije je topio polako minus deset - 67:57 i uspeli da na 28 sekundi pre kraja dođu u situaciju da oni rešavaju meč u Tel Avivu (67:67).

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA I LOŠA IMALA ŠANSU: Beron promašio šut za pobedu, Vilbekin u produžetku presudio crveno-belima u Tel Avivu

Trener Milan Tomić je “nacrtao” dobru akciju Filip Čović je naveo loptu na blok Davidovca, pa Berona i Amerikanac je ostao sam na “trojci”. Situacija u kojima Bili ne prašta, ali ne i ovog puta. Beron je promašio otvoren šut, ali čini se da je imao mnogo bolju varijantu na ziceru Davidovca, koji je bio sam u reketu Makabija (Skoti Vilbekin u produžetku pokazao kako se to radi). Bili nije video Dejana ili nije želeo da ga vidi i šansa za pobedom je otišla u nepovrat, meč je otišao u produžetak, a tamo srpski tim nije imao šanse.

Ipak, lako je biti general posle bitke, a i Beron je rešio mnogo utakmica u korist Zvezde, tako da će ovo da bude samo dobra škola za nastvak takmičenja, pa i za Bilija kojem je Evroliga sasvim neko novo takmičenje.