DOK se košarkaška reprezentacija bori za što bolji plasman na Svetskom prvenstvu, naši najveći klubovi se u potpunom miru pripremaju za predstojeću sezonu. Predsednik Partizana Ostoja Mijailović napravio presek stanja u trećoj nedelji rada, pričao je o "Areni", ambicijama, izazovima...

- Prve dve godine su bile potrebne da se klub stabilizuje i da može da se posveti pravom poslu, a to je osvajanje titula i pravljenje sportskih rezultata - rekao je Mijailović. - Mi za to prosto nismo imali uslove prethodnih godina, jer je klub puno dugovao... Sada smo došli u "Arenu", imamo kvalitetan stručni štab, kvalitetne igrače, konkurentnu ekipu.

PROČITAJTE JOŠ: CRNO-BELO VEČE NA KALIŠU: KK Partizan i kompanija "Mocart" potpisali ugovor o saradnji

Ono što posebno raduje predsednika crno-belih jeste 3.000 prodatih sezonskih karata.

- Prošle godine smo vratili 1.200.000 evra starih obaveza, dok ove godine po važećim sporazumima treba da vratimo samo 300.000. Prošle godine smo uzeli 350.000 evra od sezonskih karata, sada sam siguran da ćemo preći milion evra. Dakle, samo po ta dva osnova smo mogli da napravimo kvalitetniju ekipu, a dobili smo i značajnu podršku svih sponzora, jer želimo da vratimo Partizan u Evroligu. Ekipom sam zadovoljan, nedostaje nam još jedno pojačanje i pametno ga biramo. Prioritet svih prioriteta je da se Partizan vrati u najjače evropsko takmičenje, a to znači ili da osvoji ABA ili Evrokup.