TRI sjajne provere i tri poraza (od Francuske - 72:80, Brazila - 69:80, i Argentine - 77:85), na turniru u Lionu, ipak su ostavili pozitivan utisak kod selektora košarkaša Crne Gore Zvezdana Mitrovića.


- S obzirom na to da smo odigrali ta tri meča u sjajnoj atmosferi, u više takmičarskim nego prijateljskim uslovima, mislim da smo u dva prva susreta bili na solidnom nivou. Jasno je da nam je falilo energije za treću utakmicu, koju smo igrali protiv Brazila. Pokazali smo dobre trenutke, pa ćemo imati dosta materijala da nađemo elemente koje bi trebalo da popravimo. Protiv Francuske, koja je kandidat za medalju na SP i sastavljena većinom od NBA igrača, i Argentine, čija je okosnica pravljena od košarkaša Reala i Baskonije, pružili smo više nego što sam očekivao. Igrali smo dobro do poslednjih četvrtina, što je na mene ostavilo vrlo pozitivan utisak - kaže Mitrović za crnogorske medije.


Za "đetiće" je najvažniji bio meč sa Brazilom, s kojim na Mundobasketu igraju 5. septembra u Nanđingu, u poslednjem meču grupne faze, koji bi mogao da odluči i putnika u drugu fazu takmičenja.


- Gledali smo Brazil na sve tri utakmice, pokazali su snagu, imaju dosta mlađih igrača sa NBA potencijalom. Tu su, naravno, i iskusni, koji i dalje igraju ozbiljnu košarku. Selektor Aco Petrović je protiv nas odmarao Barbosu i Felisija, ali jasno je da se radi o jakom protivniku. Pokušaćemo da se dobro pripremimo za taj meč u Kini i pokušamo da napravimo iznenađenje.


START NA SP SA GRCIMA
CRNA Gora će pre SP, od 23. do 27. avgusta, učestvovati na turniru u Kini, a rivali su: Iran, Nigerija i Poljska. Protivnici "đetićima" u grupi na Mundobasketu, osim Brazila, biće još Novi Zeland i Grčka, sa kojom se sastaju 1. septembra (14.00).