OVOG leta Srbija nema sreće sa povredama, jer je posle Miloša Teodosića, od juče van stroja i Dragan Milosavljević. Beku nacionalnog tima je prema nezvaničnim informacijama iz Atine stradao prednji ukršteni ligament levog kolena, koji je već operisao 2014.godine, i danas će se vratiti u Beograd gde će posle pregleda biti utvrđeno da li će biti podvrgnut novom operacionom zahvatu. Njegov nezgodan doskok u trećoj četvrtini i bolan izlazak sa terena, u potpunosti je bacio senku na pobedu Srbije protiv Turske u prvom kolu „Akropolis kupa“ – 87:72.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI PROBLEM ZA "ORLOVE" PRED SP: Milosavljević tokom utakmice hitno odveden na magnetnu rezonancu

Dok je napuštao parket izgovorio je rečenicu koja nije uopšte zvučala optimistično: „Ne mogu da se oslonim na nogu“. Otišao je iz hale odmah na magnetnu rezonancu koja je pokazala da će taj trenutak u OAKA areni biti očigledno koban kada je u pitanju Gagijevo učešće na Svetskom kupu u Kini.

PROČITAJTE JOŠ: SRBI U PETOJ BRZINI: Košarkaši na startu "Akropolis kupa" bolji od Turske

Srbija je u Atini brojala 12 igrača do povrede Milosavljevića, jer su u Beogradu ostali Teodosić, koji ima minimalne šanse da se nađe među putnicima za Kinu, i Lučić, sa problemom u butnom mišiću ali lakše prirode.