Ostvarila je reprezentacija Srbije još jednu laku pobedu na pripremama. Posle Čačka i u Zrenjaninu su bili ubedljivi. Plejmejker “orlova” Stefan Jović je bio zadovoljan prikazanim u meču sa Finskom.


- Ako izuzmemo tu treću četvrtinu gde smo se malo opustili, ovo ostalo samo držali pod kontrolom. Finci su mlada ekipa koja je bez glavnih zvezda došla da odigra dobro. Od Španaca su izgubili sa samo osam razlike, tako da je pobeda bila jako bitna uoči meča sa Litvanijom - kaže Jović.


PROČITAJTE JOŠ: Đorđević: Igru moramo da tražimo iz odbrane, napad će doći


Protiv Litvanaca će igrati dva meča u razmaku od tri dana, u Beogradu i Kaunasu.


- Imaju odličan sastav sa mnogo NBA igrača. Biće to prava provera za nas. Radujemo se tome, jer ćemo moći da vidimo gde smo. Publika u Čačku i Zrenjaninu je bila odlična, nadam se da će tako biti i u Beogradu i da ćemo navijačima na terenu vratiti za podršku.


Od danas će Đorđević imati sve igrače na raspolaganju, pridružiće se i momci iz NBA.


- Nedostajali su nam neki igrači. Čekamo da budemo kompletni, da zajedno izađemo na teren i da vidimo realnu sliku što se tiče forme i svega. Nadam se da će tako biti u mečevima sa Litvanijom.


PROČITAJTE JOŠ: "ORLOVI" ZAKUCALI FINCE: Košarkaši Srbije upisali drugu pobedu na priprema za SP


Naglasio je da je najveći problem bio prilikom treniranja.


- Imali smo 10,11 ili 12 igrača na Kopaoniku i bio je problem sa rotacijom kako bismo ostvarili selektorove zamisli. Sa treninzima smo se najviše mučili zbog toga. Ostali koji nisu bili u sastavu za meč sa Finskom poznaju sistem, svoje uloge i ono što se od njih očekuje.


Upitan da li je spreman za rusku zimu u Himkiju kaže:


- Ne razmišljam još o klubu. Maksimalno sam fokusiran na reprezentaciju i obaveze koje su pred nama - završava Jović.