NAVIJAČI Partizana su dugo vraćali film na poene Artsjoma Parahuskog (31, 211 cm) u poslednjoj sekundi duela sa Ritasom krajem januara, kojima je srušena nada crno-belih o ulasku među najboljih osam ekipa Evrokupa.

Nešto više od pola godine kasnije moraće da arhiviraju taj koš i prihvate beloruskog centra kao novog igrača, koji je ovog leta šesto pojačanje kluba iz Humske. Konačno je stavljena tačka na pregovore i sada je zvanično Partizan u reketu jači za košarkaša koji ima bogato evroligaško iskustvo iza sebe.

- Drago mi je što mogu da objavim da ću sledeće sezone biti deo sjajnog kluba sa velikom tradicijom i neverovatnom podrškom navijača - napisao je Parahuski na instagram-profilu i odmah i u opisu dodao da je igrač Partizana uz dva crno-bela kružića.

Rođen je 6. oktobra 1987. u Minsku, a studirao je na američkim univerzitetima Južni Ajdaho i Redford. Prva stanica u njegovoj profesionalnoj karijeri bila je Riga, da bi kasnije igrao i za italijanski Kantu, Budiveljnik iz Kijeva, turski Ešekšehir, Hapoel iz Jerusalima, Nižnji Novgorod, Uniks iz Kazanja, Makabi iz Tel Aviva i na kraju Ritas, sa kojim je igrao protiv Partizana u top 16 fazi Evrokupa.

Osvajao je titule državnog prvaka u Letoniji i Izraelu, igrao finale VTB lige. U kolekciji ima pehare za pobednika nacionalnog kupa u Izraelu i Litvaniji, gde je prošle sezone proglašen i za najkorisnijeg igrača tog takmičenja. Takođe, u poslednjoj sezoni na koledžu, bio je najbolji skakač NKAA. Evroligaško iskustvo stekao je braneći boje Nižnjeg Novgoroda, Uniksa i Makabija. n

DOŠLI

Nemanja Gordić

Rašon Tomas

Žanis Pejners

Vilijam Mozli

Kori Volden

Artsiom Parahuski