CRVENA zvezda je rešila pitanje prvog plejmejkera. Potpisala je jednogodišnji ugovor sa Lorencom Braunom (28, 196 cm), koji će na Malom Kalemegdanu napraviti prvi evropski korak u karijeri.


Momak iz Rozvela, koji je pre četiri godine bio velika želja tadašnjeg predsednika Partizana, ujedno i saigrača u Minesoti Nikole Pekovića, od odlaska sa fakulteta Severna Karolina Stejt (2013) karijeru je gradio u trouglu NBA - Razvojna liga - Kina.

Pored pomenute Minesote, NBA renome je sticao u dresovima Filadelfije, Finiksa i, prethodne dve sezone, Toronota, s kojim nije osvojio šampionski prsten, jer su početkom januara Reptorsi odlučili da raskinu saradnju, posle čega se Braun drugi put obreo u Kini, ali ne u Đeđangu, već Guangdžou.


PROČITAJTE JOŠ: Kvinsi Miler se vraća u ABA ligu

U pet navrata se okušao u Razvojnoj ligi, kao član Delavera, Grend Rapidsa (tri puta), Reptorsa 905, u čijem dresu je pokupio priznanje najkorisnijeg igrača šampionata (2018), s prosekom od 18,8 poena, 5,2 skoka i 8,8 asistencija.


Braun, koji je primarno plejmejker, ali može da igra i na drugoj bekovskoj poziciji, peto je ovoletošnje pojačanje crveno-belih. Pre njega, na Mali Kalemegdan su se vratili Čarl Dženkins i Ognjen Kuzmić, dok će za Zvezdu debitovati Derik Braun i Džejms Gist.