Dolazak Nikole Mirotića i Aleksa Abrinesa iz NBA lige u Barselonu podigao je buru optimizma među navijačima katalonskog giganta u ostvarivanje najveće želje – povratak Pau Gasola. Ipak, prema rečima španskog asa dolazak kući nije bio realna opcija u ovom trenutku.

- Zaista nisam razmatrao mogućnost povratka u Evropu, ideja mi je bila jedino ostanak u NBA. Kada sam sagledao sve opcije, ona koju mi je Portland ponudio bila je najbolja za moju karijeru u ovom trenutku. Povratak u Evropu, u Barselonu, koja bi bila jedini klub kao opcija usled vraćanja na Stari kontinent, nije bio u mojim razmišljanjima – rekao je Gaosl za “Marku”.

Ove reči potvrdio je i strateg Barselone Svetislav Pešić, gostujući na TV Arena sport u emisiji “U obruču”.

- Bio sam na ulici i telefon mi zvoni. Piše "Gasol". Svi znaju koliko sam blizak sa Markom Gasolom... Podignem slušalicu, kad ono - javi se Pau. U tom trenutku pomislim da sam ja poslednji koji saznaje da i on dolazi kod nas. Mislim, zato me zove... Kaže: "Kouč, šta ima, kako si?" Pitam ga odakle se javlja i on kaže iz Milvokija. Objasni mi da bi voleo da dođem kod njega na kamp u Barseloni koji se održava u poslednjoj nedelji juna. I ga na kraju razgovora pitam: Znači, ne dolaziš kod nas? Na šta će on: Ma, jok. Eto, to vam je istina – rekao je Pešić.