SELEKTOR Marina Maljković, posle poraza od Španije u polufinalu Evropskog prvenstva (71:66), posebno je istakla lošu igru u prvom poluvremenu.

- Nismo postojali u prvom periodu, počeli smo da igramo tek u drugom. Ovako ne može da se igra protiv Španije. Tako ne može ni protiv koga, a posebno ne sa jednim od favorita za zlato. Novi dan je pred nama, moramo biti fokusirani na tu utakmicu – rekla je Maljkovićeva posle poraza od Španije. – Nadam se da ćemo uspeti da obradujemo i sebe i narod. Četrdeset minuta košarke, 25 minuta zagrevanja, 40 minuta košarke. Ništa magično novo nemam da kažem.

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Španija-Srbija 71:66

Na pitanje o suđenju odgovorila je:

- Suđenje ne komentarišem uopšte kada moj tim igra kao u prvom poluvremenu. Uopšte se ne bih osvrtala na to.

Poslednja tri minuta Srbija nije dolazila do koša:

- U košarci morate da pravite blokade. Svaka blokada mora da bude prednost, tako radimo od prvog dana... Ukoliko se desi faul iz blokade, on ide na mene, ja sam odgovorna za njega. Mi u poslednjih nekoliko napada, nismo dali koš, jer smo igrali bez bloka. To može da radi samo po neka igračica iz ženske NBA lige, a mi ne možemo.

PROČITAJTE JOŠ: Dabović: Zeznula sam stvar; Bruks: Navijači, izvinite!

Šut za tri poena je potpuno zakazao. Posle 14 trojki protiv Švedske, sad je postignuta samo jedna.

- Znali smo da jako teško može da se desi da ubacimo 14 kao protiv Švedske. Nije mi to iznenađenje... Zato smo insistirali na skoku u napadu. Teško je da se šuterski dan desi dva puta, ali onda to nadoknadiš skokom u napadu. U drugom poluvremenu smo još ličili na sebe i borili se, to ne možete da oduzmete mojim igračicama.