MEĐU navijačima u "Kristalnoj dvorani" vrlo je uočljiva porodica u istim dresovima na kojima piše "Čađo". Mama Brankica, tata Čedomir i sestra Danica sa drugaricom došli su iz Banjaluke da bi bodrili Sašu, koju prate uživo sa tribina već godinama unazad.


- Bili smo na Evropskom prvenstvu 2015. u Mađarskoj, 2017. u Pragu i, evo, sad ovde u Zrenjaninu - priča Danica Čađo. - Mama i tata su išli i na Svetski šampionat u Turskoj, koje je bilo 2015. I tokom sezone, kada odem kod sestre, gledam je i u klupskom dresu. Moram da priznam da su roditelji češće bili, jer ja ne mogu zbog škole.

Danica svaku utakmicu proživljava kao da i sama igra.


Pročitajte još SRPKINjE LOŠE NA STARTU EP; Maljković: Gore od ovog ne može

- Hvata me nervoza neverovatno, toliko mi je drago kad ona igra, ali mi u isto vreme bude i teško. Samo gledam da zdrava završi utakmicu. Kažem joj pre početka uvek da da sve od sebe, da znam da to može. Mi smo joj najveća podrška. Atmosfera u Zrenjaninu je super, ali očekivala sam da će biti više ljudi, da bude ispunjeno do poslednjeg mesta. Ali dobro je i ovako, ipak je ovo mali grad. Ako bog da, idemo i u Beograd. Mislim da će proći dalje, spremne su.
Mlađa ćerka Čađo otkrila je šta izdvaja sportiste iz Republike Srpske.

Pročitajte još DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Košarkašice pobedom počele EP

- Puni smo energije, željne pobede, to je nama u krvi. Ranije je bila jedina, sad su tu još i zemljakinje Dragana Stanković iz Bijeljine i Nikolina Milić iz Trebinja. Nismo ranije ni mogli da zamislimo da će ih biti toliko - uz osmeh je završila Danica...

BUDIMPEŠTA ZA SVA VREMENA
OTAC Čedomir se podsetio kako je sve izgledalo kad se Srbija popela na evropski tron u Budimpešti.

- Mi osvojili zlato, Mađari dižu rusku zastavu. Đilas, tadašnji predsednik KSS, viče: "Pa nije to srpska zastava". Ja kažem, ćuti, mi smo šampioni Evrope. Oni su pobrkali... Ali meni nije bilo žao. To je trenutak za pamćenje. Kada kao roditelj doživiš tako nešto, ostaje neprocenjiva uspomena za ceo život.