Srpski vicešampion Partizan nalazi se na listi ekipa koje bi trebalo da učestvuju u Evrokupu naredne sezone. Kažemo trebalo, jer se na preliminarnoj listi učesnika drugorangiranog Evroliginog takmičenja nalazi 25 klubova, od kojih će jedan dobiti specijalnu pozivnicu za elitno takmičenje.


U klubu iz Humske se nadaju da će ekipa Andree Trinkijerija biti poslednji učesnik Evrolige naredne sezone, a pored crno-belih, prema pisanjima evropskih medija, u najužoj konkurenciji za specijalnu pozivnicu nalaze se ruski Zenit i litvanski Ritas.

Na listi učesnika Evrokupa nalaze se klubovi iz 13 zemalja, a posle trogodišnje pauze u drugorangiranom Evroliginom takmičenju učestvovaće jedna ekipa iz Grčke – vicešampion Prometej iz Patre. U Evrokup, se posle jednogodišnje pauze, vraćaju i Izraelci (Makabi Rišon).

Pročitajte još KK Partizan: Ne postoji opasnost da se klub nađe pod blokadom BAT-a

Na listi učesnika nalaze se: Monako, Aseko Gdinja, Budućnost, Cedevita, Darušafaka, Huventud, Trento, Oldenburg, Galatasaraj, Breša, Limož, Lokomotiva Kuban, Makabi Rišon, Andora, Nanter, Partizan, Prometej Patra, Ulm, Ritas, Bolonja, Tofaš, Venecija, Malaga, Uniks i Zenit.