ZVEZDA NBA drafta u Bruklinu, u noći između četvrtka i petka, biće "zagarantovani" prvi pik Nju Orleansa Zajon Vilijamson, krilni centar Djuka. Daleko od glavnih reflektora, perspektivi u najjačoj ligi nadaju se i neki naši igrači...

Jedan je poznat široj srpskoj javnosti - bek Partizana Vanja Marinković (1997, 198 cm), koji je otputovao u Ameriku na probne treninge u kampovima NBA timova. Posle sezone u kojoj je beležio dvocifren košgeterski učinak (12,2 poena u ABA ligi, 12,4 u Evrokupu), specijalizovani draft sajtovi stavljaju ga u opseg od poslednjih pikova druge runde do mogućnosti da ne bude izabran.

PROČITAJTE JOŠ: NOVA KUĆA OD MIROTIĆA: Nikola pomogao Srbima iz Vukovara

Drugog srpskog igrača, gotovo nepoznatog našoj javnosti, vide kao pika u kasnoj fazi druge runde. Reč je o krilnom centru Alenu Smailagiću (2000, 208 cm), rođenom u Beogradu, koji igra za Santa Kruz Voriorse, tim Golden Stejta u razvojnoj NBA ligi (Dži liga). Bio je član reprezentacije Srbije do 16 godina, nastupao je šest sezona za beogradski KK Beko, a prošle godine izabran je na draftu Dži lige kao četvrti pik. Glasine kažu da ga "nišane" upravo Golden Stejt Voriorsi, koji su poznati po odličnim draft izborima.

Drugo mesto na draftu prognozira se plejmejkeru Marej Stejta Dža Morantu (Memfis Grizlis), treće Kanađaninu sa Djuka Ar-Džej Beretu (Njujork Niks).