NEBOJŠA Čović propustio je sjajnu priliku da ćuti. Predsednik KK Crvena zvezda je, poput Bilija Berona, napravio grešku u koracima. Ali, mnogo težu, moralnu, ljudsku.

Na Kalemegdanu je, proslavljajući titulu koju su crveno-belima na tacni, nečinjenjem, donele sudije, izrekao da je "Bog uvek na strani pravednika". Vešti kreator desetina saopštenja kojima je na svoj specifičan način oblikovao javno mnjenje kad god je poželeo, stavio je tačku na sezonu tako što je i Boga ofarbao u crveno-belo. Ako je i od Čovića, previše je. Čudan je onda taj neki bog na koga se poziva.

"Pravednici" su, videli su svi, do titule došli tako što su sudije ostale neme onda kada je trebalo da vide ono zbog čega im je dato poverenje. Dakle, nepošteno. Nijansa je u tome da li je u pitanju greška ili namera. Trojka sa pištaljkama - Belošević, Oberknežević, Nikolić - daleko je od neiskusne. Evroligaški arbitri. Za takav meč, po kvalitetu i znanju, možda i najbolji u ovom momentu. Njih TROJICA ne vide ono što su videli i dosudili na hiljade puta u svojim karijerama - grešku u koracima. Najbolji ne vide? Iz ugla Partizana, teško je poverovati da tri pištaljke takve klase ostanu neme, što odmah rađa sumnju u nameru.

Pročitajte još - BERON POGODIO TITULU: Crvena zvezda trijumfovala protiv Partizana u četvrtom susretu finalne serije

Nije cilj ovih redova da analizira suđenje. Moglo je biti i obrnuto, na vodenicu Partizana. Ali, umesto da viteški i šmekerski Nebojša Čović prizna ono što zna i on i svi u Zvezdi, izjednačio je nepoštenu pobedu sa Božjom pravdom? Zar je toliko teže biti čovek od predsednika kluba? Zar je to čast i poštenje definitivno izgubilo bitku sa prizemnim emocijama? Zar je to poruka nekoj deci koja tek treba da izgrade vrednosti u životu? Da je nepošteno zarađeno Božji dar samo kada je Zvezda u pitanju?