Posle održane sednice ABA lige, KK Budućnost oglasio se novim saopštenjem.


Podgoričani su naveli koje su za njih birne odluke koje su donete na zasedanju, a posebno su naglasili da će učestvovati u Jadranskoj ligi pod uslovom da je jedini prioritet i cilj – košarka.


PROČITAJTE JOŠ: RAMPA ZA OLIMPIJAKOS: Posle zasedanja Skupštine ABA, jasno da neće biti proširenja lige


Saopštenje KK Budućnosti prenosimo u celosti.


- Nakon jučerašnje skupštine ABA lige održane u Banjaluci, Budućnost Voli se zahvaljuje gospodinu Igoru Dodiku, predsedniku lige, na odličnoj organizaciji i tehničkoj podršci svim predstavnicima klubova, koji su se juče okupili u pomenutom gradu.


Skupština je protekla u najboljem redu, velika većina prisutnih je u potpunosti shvatila situaciju u kojoj se nalazi ABA liga, na šta smo mi iz Budućnost Volija u prethodnom periodu nedvosmisleno ukazali.


Donešene su odluke koje su za Budućnost Voli veoma bitne – nije prihvaćen izveštaj takmičarske sezone 2018/19 i dosadašnji menadžment više neće voditi ligu.


PROČITAJTE JOŠ: ZBOG NARUŠAVANjA REPUTACIJE JADRANSKE LIGE: Kažnjeni Čović, Bokan i Kol


Pogrešni potezi u finalu ABA lige, a posebno u petoj utakmici, rezultirali su odlaskom menadžmenta, što pokazuje spremnost klubova da preduzmu ozbiljne korake kako se situacija do koje je došlo prilikom finalne serije nikada više ne ponovi.


Ono što nam svima predstoji je postavljanje sistemskog funkcionisanja ABA lige. Smatramo da kao i prilikom osnivanja, sve strukture svih klubova treba da daju doprinos i da se uključe svi potrebni mehanizmi kako bi ABA liga funkcionisala na najvišem nivou.


Budućnost Voli osuđuje sve nemile scene koje su obeležile finalnu seriju ABA lige. Nas interesuje samo košarka i bićemo deo ABA lige isključivo pod uslovom da je jedini prioritet i cilj – košarka - navodi se u saopštenju podgoričkog kluba.