DVODNEVNI basketaški spektakl "Novi Sad Ultra čelindžer", u organizaciji FIBA i basket klubova "Novi Sad 3h3" i "Liman 3h3", počinje u petak 15 časova na otvorenom terenu na Trgu slobode, kvalifikacionim i takmičarskim susretima ekipa "tri na tri", koje dolaze iz deset zemalja sveta.

U subotu, od 18 sati, kreću četvrtfinala, a pravoj basket poslastici publika će imati priliku da prisustvuje tokom polufinalnih i finalnih mečeva, koji su planirani od 19.50 do 22.00.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI SAD BASKET SITI: Bulut najavljuje prvi internacionalni turnir u Srbiji

UČESNICI UZ dve novosadske ekipe našu zemlju predstavljaće još Zemun i Vrbas, a nastupiće i Gagarin i Sosnovi Bor iz Rusije, Prinston i Njujork Harlem iz SAD, indijski Delhi, švajcarska Lozana, Prag iz Češke, Domžale iz Slovenije, litvanske Šakiai i Raseiniai, Talin iz Estonije i ukrajinska Odesa.

- Srbija i Novi Sad su najbolji na svetu u košarkaškoj disciplini "tri na tri" i zato je ovaj sportski događaj izuzetno važan za našu zemlju i grad - istakao je član Gradskog veća Ognjen Cvjetićanin na konferenciji za novinare i pozvao Novosađane i goste da prisustvuju tom košarkaškom spektaklu.

Podršku turniru dala je i organizacija Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019, čiji je predstavnik Vukašin Grozdanović naglasio da je i taj sportski program besplatan za publiku, kako bi bio dostupan svima, u prvom redu mladima.

Novinarima su se obratila i dvojica najboljih svetskih basketaša Dušan Domović Bulut i Stefan Stojačić, koji su članovi najboljih novosadskih i svetskih klubova "Novog Sada 3h3" i "Limana 3h3".

PROČITAJTE JOŠ: Ždero nosi zastavu Srbije na otvaranju Evropskih igara

- Novi Sad zaslužuje da bude ne samo omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture nego i prestonica sveta u basketu - poručio je Bulut, i dodao da se zajedničkim radom i saradnjom može uspešno da organizuje tako značajan sportski događaj.

Pobednik novosadskog turnira stiče pravo učešća na Masters turniru u Meksiko Sitiju u julu ove godine.

POVREDA
STEFAN Stojačić neće moći da nastupi zbog povrede.
- Pre mesec i po imao sam povredu lista noge i u konsultaciji sa lekarom odlučio sam da ne učestvujem ali sam se maksimalno posvetio organizaciji turnira - rekao je Stojačić.