TALENTOVANI košarkaš Reala Mario Nakić, MVP finalnog turnira juniorske Evrolige, nalazi se pred izborom za koju će reprezentaciju nastupati. Trilema: Srbija, Hrvatska ili Španija?

Rođen je 2001. u Beogradu, majka Zorica je Beograđanka, otac Ivo Riječanin i nekadašnji igrač Partizana i hrvatski reprezentativac, koji je imao bitnu ulogu u osvajačkom pohodu crno-belih na evropsku titulu 1992. Igrao je u mlađim kategorijama Zemuna i Partizana, sve do selidbe u Madrid 2015. godine.

PROČITAJTE JOŠ: Mršić: Mario Nakić najbliži dresu Srbije

Sa jednim od najperspektivnijih igrača u Evropi juče je razgovarao potpredsednik KSS Igor Rakočević, koji se susreo sa njim i tokom fajnal-fora Evrolige u Vitoriji.

- Mario želi da leto posveti individualnom radu, kako bi bio kandidat za prvi tim Reala naredne sezone i krenuo stopama Luke Dončića - kaže Rakočević za "Novosti". - Pitao sam ga kako razmišlja o reprezentativnoj budućnosti, s obzirom na to da je prošao program Razvojnog trenažnog centra KSS. Rekao mi je da je bliži tome da igra za Srbiju nego za neku drugu reprezentaciju. Naravno, mi želimo da igra za nas, nećemo pritiskati momka, ali smo mu stavili do znanja da smo mu na raspolaganju za sve što mu je potrebno.