Spletom nesrećnih okolnosti našao se na dnu. Preživeo je smrt sina, karcinom i sepsu, a danas skuplja plastične flaše kako bi obezbedio egzistenciju.

Rođeni Beograđanin Mihajlo Manović, legendarni košarkaš iz zlatnog doba splitske Jugoplastike u koju je stigao iz Radničkog, međutim, nije zaboravljen. Popularni Cvrca posetio je nedavno srpsku prestonicu, gde je bio gost nekadašnjih članova BASK-a, kluba čije je poleterce trenirao.

- U prethodnih nekoliko meseci okupili smo se sa željom i ciljem da pružimo podršku našem nekadašnjem treneru Mihajlu Manoviću, koji nas je trenirao kao dečake i devojčice u beogradskom klubu BASK krajem devedesetih godina. Ideja je nastala je nakon informacija dostupnih u medijima da se nalazi u teškoj materijalnoj i životnoj situaciji nakon gubitka sina, teške bolesti i nakon toga što je ostao bez kompletne imovine. Veliko igračko i trenersko ime izgradio je u Splitu gde sada živi snalazeći se za egzistenciju, bez krova nad glavom i uz minimalnu socijalnu pomoć.

Pročitajte još JEZIVA SUDBINA LEGENDE JUGOPLASTIKE: Sina su mu ubili u Beogradu, preživeo je rak i sepsu, a danas kao beskućnik skuplja flaše po kontejnerima...

- Sa ciljem da pomognemo i podržimo Mihajla Manovića, priređena je revijalna svečanost u njegovu čast. Predano osmišljen sportski sadržaj delo je spontano okupljene grupe bivših aktivnih košarkaša a sada kreativnih mladih ljudi okupljenih u grupu „Manovićevi puleni”. Svečanost je održana u SC Vizura u Beogradu. Pored utakmice nekadašnjih igrača KK BASK, realizovani su i veoma zanimljivi delovi programa poput utakmice naše dece, takmičenja u izvođenju slobodnih bacanja i šutiranju trojki. Događaj je uveličao i performans dve devojčice koje su kao plesni par osvojile drugo mesto na Evropskom prvenstvu u sportskom plesu.
I time smo iskazali zahvalnost našem nekadašnjem treneru na bogatstvu koje nam je pružio deleći sa nama sportske i životne vrednosti. Srećni smo što smo se svi ponovo okupili oko plemenitog cilja i što smo bili u prilici da makar na trenutak izmamimo Mihajlu osmeh na licu i radost u srcu - poručuju bivši igrači BASK okupljeni u grupu „Manovićevi puleni”.