NEFORMALNI sastanak klubova ABA lige u Zagrebu (sreda), koji je inicirala uprava podgoričke Budućnost Voli, kako "Novosti" nezvanično saznaju, jeste upoznavanje sa dešavanjima u finalnoj seriji što je, kako tvrde Podgoričani, uticalo da na utakmicama protiv Crvene zvezde ostanu bez nove titule.


Ova priča "uskočila" je pre zakazane Skupštine koja je odložena za 24. maj. Prema saznanjima do kojih smo došli, poziv za sastanak nisu dobili kako su ih "krstili" Bokan i ostali iz uprave kluba sa Morače - "klubovi Nebojše Čovića" - Crvena zvezda i FMP.

- Siguran sam da su pozivi upućeni Partizanu i Mega Bemaksu - potvrdio nam je izvor blizak upravi kluba.

Još ranije Dragan Bokan, predsednik kluba, najavio je da će na Skupštini zahtevati da se poništi finalna serija i da Budućnost neće igrati ligu Nebojše Čovića.

- Najmanji je problem ko je šampion, da li će poništiti finalnu seriju ili neće. Iza našeg zahteva ne stoji samo interes Budućnosti, nego svih klubova koji se takmiče u ABA ligi. Okupili smo pravni tim i došli smo do zaključka da bi trebalo da pokušamo da spasimo ABA ligu. Svim ljudima koji vole ovaj sport u interesu je da ova liga živi, jer je sad definitivno ubijena. ABA liga u ovom trenutku ne postoji, mi je nemamo! Niti imamo kontakta sa ABA ligom. Imao sam nekoliko razgovora sa predsednikom Dodikom, koji je pokušao da zakaže Skupštinu ABA lige 30. aprila, ali je to odloženo čak i pre pete utakmice - rekao je Bokan u televizijskoj emisiji "Živa istina".

Pročitajte još Budućnost zakazala sastanak: Srpski klubovi nisu pozvani
VAJLD-KARDPREDSEDNIK Budućnosti je najavio da će se njegov klub kandidovati za vajld-kard za Evroligu.
- Uoči finalne serije sam razgovarao sa Đordijem Bertomeuom, prvim čovekom Evrolige, i dogovorili smo se da Budućnost aplicira za vajld-kard. Taj jedan tim će se tražiti između ABA, VTB lige i turskog prvenstva - rekao je Bokan.
Istu nameru potvrtio je i predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Očigledno da uprava podgoričkog kluba još ne može da prežali gubitak titule, ali ni nemila dešavanja koja su, nažalost, pratila finalnu seriju ne samo u Beogradu, nego i u Podgorici, u kojima je učestvovao i Amar Nuhodžić, sin ministra Unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludina Nuhodžića.

ZVEZDA: MERODAVNA SAMO SKUPŠTINA
KONTAKTIRAJUĆI sa srpskim klubovima dobili smo potvrdu da je na adresu Mege stigla pozivnica, dok se iz Partizana nisu zvanično oglašavali tim povodom.

- Dobili smo poziv i razmatramo ga - kratko je izjavio generalni menadžer Mega Bemaksa Goran Ćakić.

Pročitajte još CRVENO-BELI PROSLAVILI ABA TITULU: Ostvarili smo ono što smo zacrtali

Iz PR službe Crvene zvezde poslali su nam stav koji zastupa klub sa Malog Kalemegdana:

- Iz medija znamo da sastanak, mi kao klub nismo pozvani. Smatramo da sazivanje neformalnih sastanaka nije u skladu ni sa jednom propozicijom, niti aktom ABA lige. Jedino mesto je Skupština lige i njen datum se zna.