Posle sednice Predsedništva Crvena zvezda je izdala saopštenje. Jedna od tačaka dnevnog reda bilo je i finale plej-ofa ABA lige i osvojena titula posle pobede protiv Budućnosti.


Saopštenje prenosimo u celosti:


Ocenjeno je da je ostvaren veliki uspeh i ispunjen prvi i osnovni takmičarski cilj za ovu sezonu, koji uz kontinuitet osvajanja trofeja, donosi i plasman u Evroligu, gde je Zvezda po svemu prikazanom i učinjenom i mesto.


PROČITAJTE JOŠ: REGULARNO SAMO KAD JE BUDUĆNOST PRVAK: Čović reagovao na saopštenja Budućnosti


Zvezdasa žaljenjem konstatuje da rival u finalu pokušava da omalovaži veliki uspeh, impresivne pobede i potpuno zasluženo osvojen trofej.


Klub sa takvom istorijom i tradicijom nikada do sada bilo gde, nije bio tako neprijateljski dočekan, kao što je delegacija Zvezdedočekana u Podgorici pred treću i četvrtu utakmicu finala plej ofa. Ono što nas još više neprijatno iznenađuje, je potpuna „amnezija" uprave KK Budućnostikoja u svojim saopštenjima, u kojima pokušava da opravda svoj neuspeh i skine odgovornost sa sebe, „zaboravlja" šta se dešavalo na trećoj utakmici u kojoj je pukim slučajem i prisebnošću naših igrača, trenera i članova predsedništva i Skupštine kluba, izbegnut potpuni linč kompletne delegacije kluba uključujući i igrački pogon i stručni štab.


I pored brojnih poniženja kojima su bili izloženi, a koje su srpska i evropska javnost mogla da vidi kroz brojne slike i snimke, svi članovi delegacije KK Crvena zvezda mts prisebnim postupcima, to veče spasili su ABA ligu - ligu klubova totalnog poniženja i raspada, iako su postojali svi uslovi da se to veče završi finalna serija plej ofa van terena.


PROČITAJTE JOŠ: Kol: Navijači Budućnosti nisu upadali na teren i dirali igrače


Zato je Zvezda već spremio izuzetno obiman materijal i dokumentaciju koju će proslediti čelnicima Evrolige, i već je učinila prve korake u tom smeru, i zbog činjenice da ovakva dešavanja izuzetno štete imidžu Evrolige, koja dobija jednog predstavnika iz regionalne lige.


Zato sve pokušaje medijskih manipulacija koja stižu od strane čelnika Budućnostismatramo krajnje zlonamernim, i u svrhu pokrivanja rezultatskog neuspeha. Crvena zvezda je u osam utakmica sa ekipom Budućnosti pobedila čak 6 puta uz koš razliku +132!


PROČITAJTE JOŠ: SAOPŠTENjE BUDUĆNOSTI: Za nas ABA liga više ne postoji


Iz tog razloga nećemo dozvoliti nikakvu dalju veštačku polemiku oko nečega što je vrlo jasno , ko je bio bolji u finalu i ko je potpuno zasluženo osvojio titulu prvaka ABA lige i ide u Evroligu.


Zvezdazahvaljuje se još jednom navijačima na ogromnoj podršci u finalu, na prisebnosti i suzdržanosti na sve provokacije kojima je bila izložena“.