VEĆ u debitantskoj sezoni u ulozi prvog trenera, Milan Tomić je sa Crvenom zvezdom osvojio najvažniji trofej u regionalnoj košarci. Emocije na terenu nisu deo njegovog trenerskog sklopa, čak ni posle trijumfalne večeri.


-Emocije su u meni, ali pokušavam da spuštam loptu na zemlju. Samo ja znam kako se osećam. Presrećan sam, ali nisam od trenera koji će da priča sve i svašta. Želim da se zahvalim našim navijačima na nezaboravnoj atmosferi, koju ću pamtiti doživotno. Nikad nisam doživeo ovakvo bodrenje, publika nije bila naš šesti igrač nego deseti.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDIN URAGAN ZA EVROLIGU: Crveno-beli deklasirali Budućnost u majstorici finala i osvojili četvrtu ABA titulu

Najmanje je govorio o utakmici...


-Odigrali bolje u sve četiri četvrtine i zasluženo osvojili titulu. Bili smo najbolji cele sezone, bolji i u finalnoj seriji. Čestitam igračima, stručnom štabu upravi, predsedniku Čoviću. Cilj pre početka sezone je bio trofej u ABA ligi, osvojili smo i Superkup. Sada je cilj naša liga. Večeras možemo da proslavimo, od sutra ponovo radimo.


Tomić se vratio na period formiranja ekipe, kada su mnogi mislili da Filipu Čoviću nije mesto u prvom timu.


-Ja sam odabrao Filipa, znao sam šta može da uradi i koliko može da pomogne. Nije bilo neočekivano, naprotiv. Tim je sastavljen sa dobrom hemijom, nedostajali su nam Perperoglu i Regland, koji je šest meseci igrao fenomenalno. Nijednog trenutka nisam tražio opravdanja, nisam takav čovek. Pravim analizu grešaka, mojih takođe. Ko radi taj i greši. Simanić je odigrao fenomenalno, Cirbes se vratio posle svega što se dešavalo u januaru. Trener treba da veruje u igrače i pomogne im kad se osećaju najlošije.


PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Crvena zvezda-Budućnost 97:54

NE ZNAM ŠTA SE DEŠAVALO

TOMIĆ nije želeo da komentariše napad dela navijača na igrače Budućnosti pre početka utakmice.

-Ne znam šta se dešavalo, bio sam u svlačionici. Mogu samo da kažem svaka im čast na podršci tokom svih 40 minuta. Samo smo se bavili košarkom, ponašanje naših igrača i kluba u celini na terenu u Podgorici bilo je na visokom nivou, kao što treba da se ponaša jedna evroligaška ekipa.