Košarkaši podgoričke Budućnosti ispred dvorane "Aleksandar Nikolić", pre odlučujuće utakmice protiv Crvene zvezde za titulu ABA lige, dočekani su skandiranjem "Šiptari, šiptari".

Grupa navijača crveno-belih uputila je uvrede i zvižduke ekipi Budućnosti, odmah po izlasku iz autobusa kod ulaza u dvoranu, javlja reporter Tanjuga sa lica mesta.

Tenzija se nije smirila ni na zagrevanju, kada je Amerikanac iz Budućnosti Noris Kol namerno pogodio loptom kamermana tik uz teren, posle čega su poleteli upaljači i plastične čaše sa tribina.

Oko i u hali prisutne su velike bezbedonosne mere, skoro na svakom koraku.

Odlučujuća utakmica za titulu prvaka ABA lige počinje u 19 sati.

Prethodno je, pre nekoliko dana, po završetku prve četvrtine utakmice Budućnost - Crvena zvezda, treće u finalnoj seriji ABA lige, izbila tuča u hali "Morača" u Podgorici.

Nekoliko navijača je, izgleda, nameravalo da se previšepribliži klupi na kojoj su bili crveno-beli, policija je najpre probala mirno da ih u tome spreči, a onda je došlo i do incidenta.

Pripadnici snaga za održavanje javnog reda i mira su morali da upotrebe silu da bi smirili grupu huligana, jedan od njih je izveden iz dvorane.

Navijači su takođe vređali, pljuvali.

Na kraju je ispražnjen deo tribine.