OD IZVEŠTALA "NOVOSTI": PODGORICA

KOŠARKAŠICrvene zvezde opet će večeras (19.00) na teren "Morače", koju će pokušati pobednički da preplivaju do pehara ABA lige, dva dana posle poraza kojim je Budućnost smanjila na 1-2 u finalnu ABA lige. Opet će igrati bez Džoa Renglenda, ali i Stratosa Perperoglua, čiji je izostanak bio vidan u trećem duelu.

Ipak, bez obzira na to što će biti oslabljeni, crveno-beli, koji su uspeli da izdrže vrelinu podgoričke dvorane u prvom poluvremenu, nekih sat vremena ranije, tokom zagrevanja, ali i dobrim delom u drugom delu utakmice, veruju da bi današnja epizoda mogla da bude završna u finalnoj seriji.

- Kontrolisali smo dešavanja na terenu oko 22 minuta, ali smo onda počeli previše da promašujemo i pravimo greške u odbrani. Kada se rivalu pridružila publika bilo je još teže. Izgubili smo kao tim. Moramo da budemo psihološki pripremljeni za svih 40 minuta i igramo tokom celog meča kao u prvom delu - kaže Kej Si Rivers.

PROČITAJTE JOŠ: MUP Srbije dobio snimke lica koja su napala delegaciju Zvezde u Podgorici

SUDE JAVOR, PETEK I NIKOLIĆ KOMESAR sa suđenje, Iztok Rems, juče je delegirao arbitre za četvrti meč. Na terenu "Morače" pojaviće se Slovenac Damir Javor, koji je bio jedan od sudija u drugoj utakmici, kao i njegov sunarodnik Sašo Petek, i Srbin Uroš Nikolić, koji će danas debitovati u finalnoj seriji.

Nije se obazirao odlični Amerikanac na vansportske reakcije publike van terena, ali ponekad i uz samu aut liniju, inicirajući let crveno-beli do 46:34. Ali je, u nastavku kao većina saigrača, krenuo silaznom linijom.

- Umoran sam i prehlađen. Ali, to nije izgovor. Kada počne utakmica mora da se igra. Nadam se da će ova prehlada proći do četvrtog meča i da ću biti u potpunosti spreman - jasno pokazuje odlučnost Rivers, koji ne želi da se krije iza bilo kakvog alibija, od prehlade, povreda važnih Perperoglua i Reglanda, "rafalne" paljbe publike, čvrstim, manje čvrstim, malim i većim predmetima.

- Naravno da nam nedostaju povređeni saigrači, ali svaki dan treniramo i onaj ko uđe na njihovo mesto mora da ih odmeni. Moramo da uradimo sve što možemo da pobedimo - smireno kaže Rivers.

Veličine uloga, ali prepreke, svestan je i Bili Beron, junak premijernog trijumfa crveno-belih u finalnoj seriji koji u trećem meču nije pronašao šuterski ritam. Nije nijednog trenutka tražio izgovor u činjenici da je značajan deo meča, zbog opterećenosti, u ovom rasporedu snaga, bez Džoa Regelenda, morao veliku energiju da troši na poziciji plejmejkera, dok je Filip Čović bio na klupi zbog opterećenosti faulovima.

PROČITAJTE JOŠ: Tomić: Moramo da sprečimo kontranapad Budućnosti; Davidovac: Nedostaju nam povređeni igrači

- Ta organizacija počinje od mene. Igrao sam mnogo kao plejmejker, pa mi to ne smeta. Radim sve što trener od mene traži. Želim titulu, igraću i centra ako treba samo da pobedimo - kaže Beron koji uzroke poraza vidi u previše otvorenih šuteva. - To je stvorilo dodatni pritisak na odbranu. Kada smo uspevali da ih zaustavimo, nismo realizovali na drugoj strani. Treba da ih napadamo u "pik en rolu". Pokazali smo srce, oni su odgovarali u serijama. Jednostavno, u četvrtom meču ne smemo da gubimo toliko lopti, treba da budem organizovaniji.

OGNjEN DOBRIĆ: ZANIMA NAS SAMO TEREN

OGNjEN Dobrić ističe da je iza njega i saigrača teška utakmica, fizički i psihološki, što je bilo i očekivano.

- Budućnost je iskoristila naše greške, postigli su mnogo lakih poena i priveli meč u svoju korist - kaže Dobrić, dodajući da pored svega, Zvezda ima snage da podigne šampionski pehar. - Moramo u četvrtom meču da ostanemo fokusirani svih 40 minuta, a ne samo 20. Treba i što manje da grešimo.

Ne želi da se osvrće na dešavanja van terena:

- To ne treba to da nas opterećuje. Samo nas teren zanima. Znali smo da se Budućnost neće povući i da će biti agresivna.