Podgorica- Prvi čovek KK Budućnost iz Podgorice, Dragan Bokan, optužio je kolegu Nebojšu Čovića da je "delegirao" pozivanje na linč i verbalno nasilje od strane pedesetak ekstremnih navijača iza klupe aktuelnog šampiona ABA lige, koji su, kako veli Bokan, bili zaduženi za vređanje, ponižavanje, gađanje, pljuvanje, guranje igrača u tunelu, unošenje nervoze i stvaranje psihološkog pritiska.

- Čestitke Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi, bez obzira na nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je naš klub prošao. Čovića i njegovu porodicu poznajem godinama, a on podstiče i utiče u skandiranju protiv mene, navodi u obraćanju javnosti Bokan, dodajući da je upravo sam Čović najviše ponižen.

- Došao sam do zaključka, nastavlja Bokan, da između nas postoji velika i suštinska razlika. Ja dajem košarci, a on uzima od nje. Ja ulažem u naš klub, a u njegovom slučaju je drugačije- egzistencija njega i njegove porodice direktno zavise od kluba i mi se ne možemo uporediti

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA ODGOVORILA TRENERU BUDUĆNOSTI: Promašena tema i opasne teze gospodina Repeše

U susret novoj, trećoj finalnoj utakmici, Bokan ističe da je atmosfera naelektrisana.

- Dešavanja u Pioniru su nam dodatno otežala organizaciju meča, jer su navijači Budućnosti veoma izritirani.O razlozima provokacija koje mi upućuje Nebojša Čović, on i ja ćemo razgovarali prilikom zasedanja Skupštine ABA lige, poručuje Bokan.