TRENER Budućnosti Jasmin Repeša čestitao je Zvezdi na zasluženoj pobedi, a onda promenio ploču i napustio priču o utakmici o kojoj nije imao šta da kaže.

- Za 57 godina prošao sam sve, teške terene, i sa reprezentacijom i na fajnal-forovima i na prvenstvima. Žao mi je što moram reći da ovakav linč nikad nisam doživeo u svom životu. Ovo nema veze sa sportom, od dolaska u dvoranu, guranja u tunelu i uplašenih igrača. Moram da bacim ovo ispljuvano odelo. Igrao sam derbije u Bolonji nenormalne tenzije, ali sve to ima granicu. Ne mogu ovo da razumem. Poznajem veliki broj Srba koji su mi veoma dragi, neke sam sačuvao kad su bili teški trenuci. Najblaže rečeno, ovo je bila psihijatrija najvišeg reda.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA NA ŠAMPIONSKOM PUTU: Crveno-beli doslovno pregazili Budućnost u drugom meču finala


Repeša kaže da je osetio potrebu da ovo kaže, bez obzira na to da li se igra u Beogradu ili Podgorici.

-Ne umanjujem zasluge Zvezde za pobedu i zasluženih 2:0, ali se pitam čime smo mi ovo izazvali. Kojim gestom?

Repešu su podsetili na atmosferu u mečevima Cibone i srpskih klubova.

-Ne kažem da nije bilo takvih utakmica, ali ako treba da ih bude i za 20-40 godina, neka ide vama na dušu. Najteže je nekome ko je izgubio najbližeg, ali sada je 2019. godina i ovakav odnos, bez obzira na to o kome se radi, ne mogu da razumem. Posle svega, besmisleno je govoriti o igri.

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Crvena zvezda-Budućnost 107:69

GORDIĆ: TREBA DA NAS JE SRAMOTA
JEDAN od retkih iz poraženog tima koji je ispoštovao davanje izjava posle meča bio je Nemanja Gordić.
-Nemam mnogo da pričam, treba da nas je sramota ovog poraza. Ako imamo imalo ličnog ponosa, moramo da izađemo u sredu na teren, da pokažemo karakter i da nastavimo da se borimo. Jeste 2:0, Zvezda je igrala bolje oba meča. Oni su odbranili svoj teren, sada je na nama da odbranimo naš. Utakmica je bila gotova još u trećoj četvrtini, kad je bilo 20 razlike. To što su oni igrali do samog kraja, pokazuje koliko su bili motivisani da nas dobiju. Mi treba to da iskoristimo kao motiv više za sledeću utakmicu. Treba svi pojedinačno, da pokažemo lični ponos i da odigramo treći susret mnogo bolje.