ZAKLjUČAK sednice Upravnog odbora košarkaškog kluba Partizan, koja je danas održana, svodi se na sumiranje dosadašnjeg toka sezone u kome su, prema rečima čelnika, ostvarena dva od tri glavna cilja. Osvojen je trofej Kupa Radivoja Koraća i ostvaren plasman u polufinale ABA lige, dok je izostao prolaz u Top 8 Evrokupa.

- Naredni koraci kluba su rad na daljoj stabilizaciji, puna podrška radu sportskog sektora i preduzimanje svih neophodnih koraka za ostvarenje glavnog cilja - povratak Partizana u Evroligu - rekao je predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

PROČITAJTE JOŠ: NE MOŽEMO SVE U JEDNOJ SEZONI: Partizan ni šestu godinu zaredom nije uspeo da dođe do finala ABA lige

Svi članovi UO dali su podršku radu sportskog sektora i ambiciji da se u predstojećoj Superligi, Partizan bori za trofej. U izveštaju sa sednice, navodi se da je na polju finansija klub do sada isplatio oko milion evra, čime je uz veliki broj smanjenja potraživanja od strane poverilaca, namireno skoro dva miliona evra koje je Partizan dugovao.

Pred članove UO i operativni menadžment kluba, postavljen je zadatak formiranja finansijske konstrukcije za sezonu 2019/20. Po završetku Superlige, sportski sektor će UO predstaviti potrebe prvog tima, čijim bi se zadovoljenjem ekipa učinila konkurentnijom u borbi za osvajanje ABA lige.