NIJE Aleks Renfro dugo čekao na prvi pehar u novoj sredini. Posle samo dva meseca radovao se pobedi u Kupu, ali i MVP nagradi, koju je zaslužio posle odlične partije u finalu.


– Presrećan sam zbog cele ekipe. Navijača, trenera, saigrača. Naporno smo radili, igrali smo tako i na kraju smo bili uspešni. Ovo je samo mali korak u pravom smeru. Srećni smo što smo ga napravili i što imamo razlog za slavlje kao nagradu za naš rad. Ne znam koliko daleko možemo, nebo je granica, ali idemo postepeno. Ne smemo da gledamo previše u budućnost. Uživaćemo u ovom momentu i trudićemo da napredujemo - poručio je Renfro.


PROČITAJTE JOŠ: EUFORIJA U TABORU PARTIZAN; Trinkijeri: Meč je mogao da se završi i drugačije, ali ovako je slađe


Kapiten Novica Veličković je dugo posle meča predvodio slavlje na terenu sa mikrofonom u ruci. Jasno se videlo koliko mu ovakve pobede znače.


– Svaka borba za trofej je veoma emotivna. Utakmica je bila teška, čestitam i Zvezdi na fer igri. Bilo je mnogo teških ubačenih šuteva, 0.2 sekunde pre kraja se nije znalo ko će dobiti. Ovo su finala koja ostaju urezana. Naše zajedništvo i timski duh dolazi do izražaja. Na ovim utakmicama se raste. Pritisak je veliki. Tri meča u četiri dana, ako izgubiš ideš kući. Momci napreduju iz dana u dan. Renfro je preuzeo stvari na sebe u četvrtoj četvrtini. Timski delujemo dobro i to mi je najbitnije. Znači nam Kup na aspektu samopouzdanja. Raste se kada osvojiš trofej. Nama je bitan svaki pehar. I mi i oni se borimo za isto - završava Veličković.