Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović ocenio je posle večerašnjeg finala u kojem su crveno-beli izgubili od Partizana da ne može rivalu da čestita osvojen trofej, jer kako kaže, "ne može da čestita kada je nešto ukradeno", kao i da su sudije predvođene Ilijom Beloševićem bile "tendenciozne".

"Naravno nikada nisam mogao da čestitam nekome kada je nešto ukrao, pa ni večeras to neću uraditi", rekao je Čović novinarima na vanrednom obraćanju u Nišu.

Zvezda je večeras u finalu Kupa Radivoja Koraća izgubila od Partizana sa 74:76 poenima Džoka Lendejla sa linije za slobodna bacanja 0,2 sekunde pre kraja.

PROČITAJTE JOŠ: EUFORIJA U TABORU PARTIZAN; Trinkijeri: Meč je mogao da se završi i drugačije, ali ovako je slađe

Čović je kazao da se radi o "sistemskoj krađi".

"Radi se o sistemskoj krađi, vraćamo se u vremena u kojima znamo šta se dešavalo. Mogli ste da vidite, KSSne postoji! To je skup ljudi koji su zalutali. Pogledajte ložu, da li je sedeo jedan predstavnik Zvezde", rekao je on.

On je ocenio da su sudije, pre svega Belošević postepeno "potkradao Zvezdu".

"Što se tiče suđenja, Belošević je tendenciozno i vrlo lukavo potkradao Crvenu zvezdu, na kraju je završio posao. Čist faul u napadu nije sviran. Pre toga, nagradio ih je sa dva bacanja kada je isteklo vreme, nisu preneli loptu, na kraju Obrknežević svira nešto što se u košarci uopšte ne svira", kazao je on.

Posle finalnog meča niko se iz Zvezde nije pojavio pred novinarima osim predsednika Čovića.

PROČITAJTE JOŠ: Iz Zvezde bez izjava, Čović pred novinarima

On je dodao da je u poslednjem minutu meča Aleks Renfro napravio očigledan faul u napadu, ali da to nije svirano.

"To je Kup Srbije... Jasno ćemo da preispitamo da li u tim akcijama uopšte treba da učestvujemo", rekao je Čović.

On je na kraju rekao da Zvezda njegovom izjavom završava dalje istupe u medijima.

PROČITAJTE JOŠ: Crveno-beli pioniri šampioni drame