POSLEDNjU prepreku na putu ka Svetskom kupu, koji se održava od 31. avgusta do 15. septembra ove godine, Srbija će pokušati da preskoči sa Milošem Teodosićem. Na spisku selektora Đorđevića za šesti "prozor" kvalifikacija, u kome nam je potrebna samo jedna pobeda da bi se prošlo kroz cilj, zasijalo je i ime zvaničnog kapitena našeg nacionalnog tima, koji je nedavno dobio otkaz u L. A. Klipersima.

"Orlove" na poslednjoj stanici čekaju još dva duela, prvi protiv Estonije u gostima 21. februara od 18.00, drugi tri dana kasnije u beogradskom "Pioniru" od 16.00. Okupljanje je zakazano za ponedeljak, 18. februar u staroj bazi, hotelu "Kraun plaza". Ekipa će u glavnom gradu odraditi tri treninga do odlaska u Talin.

Pored našeg najiskusnijeg plejmejkera na spisku se nalaze i evroligaški igrači: Vasilije Micić (Efes), Vladimir Lučić (Bajern), Nikola Milutinov (Olimpijakos) i Ognjen Kuzmić (Real Madrid), dok za razliku od prethodnog "prozora" nema Stefana Jovića.

PROČITAJTE JOŠ: ĐORĐEVIĆ OBJAVIO SPISAK: Pozvan i Teodosić!

- Miloš Teodosić će se sigurno pojaviti 18. februara na okupljanju reprezentacije - potvrdio je, za "Novosti", prvi pomoćnik selektora, Jovica Antonić. - Dok su Milutinov, Micić i Lučić igrači koje bismo eventualno mogli da dobijemo za drugu utakmicu u Beogradu. Stefan Jović se nije našao na spisku jer je povređen.

Od starih snaga selektor i u ovom "prozoru" računa na internacionalce: Marka Simonovića (jedini igrao na svim mečevima), Miroslava Raduljicu, Stefana Birčevića, Dragana Milosavljevića, Stevana Jelovca, Aleksu Avramovića, Nikolu Jovanovića. Među kandidatima su i povratnici Ivan Paunić i Milenko Tepić, kao i domaći aduti: Đorđe Gagić, Branko Lazić, Ilija Đoković, Ognjen Dobrić, Stefan Pot.

SPISAK ZA ŠESTI "PROZOR"

NA spisku kandidata se nalaze: Teodosić (bez kluba), Micić (Efes), Đoković (Borac), Pot (FMP), Tepić (PAOK), Milosavljević (Unikaha), Avramović (Vareze), Lazić (C. zvezda), Paunić (bez kluba), Dobrić (C. zvezda), Simonović (Zenit), Lučić (Bajern), Birčević (Telekom Bon), Jelovac (Gazijantep), Raduljica (Đangsu), Jovanović (Trento), Gagić (Partizan), Milutinov (Olimpijakos), Kuzmić (R. Madrid).


GRUPA L

ŠESTI prozor, prvi meč, 21. februar: Estonija - Srbija (19.00), Izrael - Nemačka (19.30), Grčka - Gruzija (20.30). ŠESTI prozor, drugi meč, 24. februar: Srbija - Izrael (16.00), Nemačka - Grčka (18.00), Gruzija - Estonija (19.00).

TABELA: Grčka 9-1 (19), Nemačka 9-1 (19), Srbija 6-4 (16), Gruzija 5-5 (15), Izrael 4-6 (14), Estonija 2-8 (12).