Revanš sa kamatom. Krka je u Novom Mestu, u prvo meču sezone, savladala Partizan, ali su crno-beli u Beogradu uzvratili bez milosti.

U dvorani "Aleksandar Nikolić su od prve do poslednje sekunde kontrolisali dešavanja na parketu i došli do ubedljive pobede - 87:55 (20:11, 19:19, 22:11, 26:14). Meč će ostati upamćen po snažnom zakucavanju Bandže Sija u prvom delu. A, kako su gosti igrali možda najbolje ilustruje podatak koji kaže da su imali čak 23 izgubljene lopte.

Najefikasniji u timu Andree Trinkijerija bili su Pejdž sa 17 i Nikolić sa 15 poena, na drugoj strani se istakao Lapornik sa 13 poena.


19:18 - PRVA ČETVRTINA

Meč počinje trojkama Đape i Sija. Lapornik potom polaže, šut Renfroa izlazi iz koša, posle čega Stefan Janković ispravlja sopstveni promašaj (5:5).

Muče se i jedni i drugi sa postizanjem poena, posle sedma minuta igre je postignuto samo 16 poena (7:9). Nesportska Balažiča, Pejdž realizuje oba penala, pa Zagorac postiže trojku (12:9).

Lalić promašuje , Stefan Janković kažnjava to trojkom. Nikolić potom pogađa oba slobodna bacanja. Krka se muči u napadu, uglavnom čekaju do poslednje sekunde sa pokušajima realizacije i imaju već sedam izgubljenih lopti. Pejdž pogađa torjku uz zvuk sirene, posle prvih 10 minuta Partizan vodi - 20:11.

19:42 - DRUGA ČETVRTINA

Pecarski trojkom počinje drugu deonicu. Krka nastavlja da se muči u ofanzivi, a Pejdž posle odlične asistencije za raspoloženog Pecarskog tera goste na tajm-aut (25:16).

Krka je preko Đape napravila mini-seriju, Trinkijeri je odmah reagovao tajm-autom, a Nikola Janković odgovorio lakim poenima za dvocifeno vođstvo (29:18).

Najbolji potez u dosadašnjem toku meča. Renfro se izborio za skok u napadu, dodao do Sija koji je snažno zakucao. Bratož brzo realizuje napad, pa Lapornik pogađa samo jedno slboodno bacanje. Nikolić ostaje potpuno sam, pogađa torjku i uvećava prednost svog tima (36:22).

Nikolić pogađa novu trojku, dok se Jošilo trudi da koliko-toliko održi svoj tim u igri (39:28). Pejdž promašuje otvorenu trojku, Fifolt polaže loptu u koš i smanjuje zaostatak na jednocifren pred odlazak na odmor (39:30).

20:25 - TREĆA ČETVRTINA

Krka za 20 sekundi igre u nastavku pravi tri lične greške. Nikola Janković pogađa samo jedno slobodno bacanje, posle serije grešaka Krke uz faul poentira, ali promašuje dodatno slobodno bacanje (44:30).

Krka nastavlja da gubi lopte, čak 13 puta su to uradili za 13 minuta igre. Marinković pogađa pod faulom, daje dodatno bacanje, tajm-aut Petrova u pokušaju da "razbudi" svoje izabranike (47:30).

Nije ni to pomoglo, nova "prodata" lopta, serija crno-belih se nastavlja - 11:0 (50:30). Jošilo posle više od četiri minuta postiže prve poene za Krku. Gosti prave mini-seriju, Trinkijeri ne rizikuje, odmah traži minut odmora (53:36).

Krka gubi lopte kao na traci, a Trinkijeri i pored ogromne prednosti ne dozvoljava svojim izabranicima da se opuste. Pecarski zakucava u kontri i dobija aplauze sa tribina. Pred poslednjih 10 minuta crno-beli imaju ogromnu prednost - 61:41.

20:47 - ČETVRTA ČETVRTINA

Partizan poslednji kvartal počinje sa dve trojke (Nikolić i Pejdž) i poenima posle ofanzivnog skoka Sija. Balažič uspeva da odgovori pogođenom trojkom. Ostalo je osam minuta do kraja (69:44).

Partizan kontroliše tempo igre i jedni i drugi čekaju kraj meča koji je odavno rešen (74:46).

Bez obzira što se pitanje pobednika ne postavlja, Trinkijeri je tražio tajm-aut ljut na svoje igrače zbog grešaka koje prave, posebno je imao šta da kaže Vanji Marinkoviću (77:48).

Partizan je na kraju prešao i 30 poena razlike - 87:55.