DESETKOVANA povredama, Crvena zvezda je otputovala u Laktaše na današnji meč sa Igokeom u 15. kolu ABA lige (17.00). Trener Milan Tomić ne može da računa na Branka Lazića i Maika Cirbesa, rovit je i Bili Beron, dok su već duže van tima Mohamed Faje i Aleksa Radanov.

- Imamo probleme, ali i obavezu da odigramo dobro, koncentrisano, bez praznog hoda - kaže Tomić. - Igokea je promenila trenera, doveden je i novi igrač. Menjaju u hodu i sigurno će reagovati posle poraza u Podgorici. Ponavljam, moramo da odigramo čvrsto u odbrani.

PROČITAJTE JOŠ: Trener Igokee: Ne raduju me Zvezdini problemi s povredama

Posle odlaska Tomislava Zubčića u Španiju, trener Dragan Nikolić pojačao je sastav iskusnim Markom Lukovićem i američkim centrom Grentom Džeretom, koji je stigao iz Japana.

- U odnosu na prvi meč u Beogradu, Igokea je pretrpela dosta promena - kaže Zvezdin bek Ognjen Dobrić. - Dobar tim, otišao je Zubčić, ali su u međuvremenu stigli dobri igrači: Lafajet, Vilijams, sada i Luković. U prošlosti smo igrali odlične utakmice u Laktašima, nadam se da će publika imati šta da vidi i u ovoj. Poznato je da Crvena zvezda ima mnogo navijača u Republici Srpskoj, verujem da će veliki broj njih doći da nas podrži.

Zvezda se posle utakmice autobusom vraća u Beograd, u utorak putuje u Španiju na gostovanje Valensiji u 3. kolu top 16 faze Evrokupa (sreda, 20.45).