Humanost ne poznaje granice. Na svom primeru je to pokazao Nikola Mirotić. Košarkaš Nju Orleans Pelikansa je pokrenuo akciju za pomoć porodici Varga iz Borovog sela kod Vukovara.

Naime, španski reprezentativac, crnogorskog porekla, je rešio da će za svaku pogođenu trojku tokom Božićnog posta donirati 500 evra za kupovinu kuće porodici Varga. Samohrani otac Radoslav podiže šestoro maloletne dece koja trenutno žive u nehumanim uslovima.

PROČITAJTE JOŠ: Parker ima velike planove za Asvel: Budžet 15 miliona evra i napad na fajnal-for

U prvom meču protiv Vašingtona je Mirotić pogodio tri trojke iz sedam pokušaja pa je tako cifra za pomoć uvećana za 1.500 evra.

- U svetlu nadolazećih Božićnih praznika, želim da obradujem one kojima je to najpotrebnije. Upravo iz tog razloga, za svaku postignutu trojku na utakmici, doniraću dobrovoljni prilog od 500 evra koji će biti iskorišćen za kupovinu kuće samohranom ocu Radoslavu koji podiže šestoro dece - napisao je Nikola na društvenim mrežama.

Pravoslavni vernici su u sredu 28. novembra započeli Božićni post koji će trajati 40 dana, do 7. januara i najradosnijeg hrišćanskog praznika. U tom periodu će Mirotićevi Pelikansi odigrati 20 utakmica zaključno sa Božićem i duelom protiv Memfisa.