TRI najlošije utakmice Crvene zvezde u sezoni - tri gostovanja u Evrokupu. U Monaku se nekako provukla (63:66), u Breši ispustila "plus 22" (69:61), u Ulmu nije ni zapretila nemačkom timu (95:80).

- Od početka nismo bili spremni - kaže trener Milan Tomić. - Objasniću zašto... Rekli smo igračima da rade neke taktičke stvari, posebno na igračima za koje znamo šta mogu da urade, kao što je, na primer, Patrik Miler. Ali, nisu mogli da taktički odrade ono što sam tražio od njih.

PROČITAJTE JOŠ: BLEDO IZDANjE U NEMAČKOJ: Zvezda nemoćna u Ulmu

Taktičke zamisli padale su kao pokošene pred brzom, agresivnom igrom Ulma, o kojoj je Tomić govorio pre odlaska u Nemačku.

- Sa 25 poena protivnika iz kontranapada, ne možete da pobedite. Takođe, znali smo da Ulm često igra "jedan na jedan", postavili smo dobru odbranu od takve igre, ali nismo mogli da je sprovedemo.

PROČITAJTE JOŠ: Tomić pred Ulm: Nema lake utakmice, čeka nas specifičan tim

Zbog udarca u oko, Majkl Odžo nije igrao u drugom poluvremenu, dok je Tomić odlučio da Maik Cirbes neće biti od koristi na osnovu slabo odigranih 17 minuta. Ipak, ključno pitanje za Zvezdu je ko može da preuzme ulogu lidera kada ne ide Džou Reglandu, kao što je to bio slučaj u Ulmu.

Drugi poraz nije poljuljao poziciju u A grupi Evrokupa, jer je Monako na svom terenu izgubio od Breše. Naredne nedelje francuski tim gostuje u Beogradu, a pobeda bi crveno-bele približila osvajanju prvog mesta. Pre toga, u subotu (17.00), čeka ih jadransko gostovanje Olimpiji.