ČETIRI dana pre podbacivanja nove regionalne košarkaške sezone, Crvena zvezda je superiornim osvajanjem Superkupa u Laktašima glasno objavila da je spremna za povratak na ABA tron. U finalnom meču razmontirala je evroligašku konstrukciju Budućnosti (89:75), tima koji je prekinuo njenu trogodišnju vladavinu i oduzeo joj status učesnika elitnog takmičenja.

Ni visoka prosečna razlika kojom je pobeđivala rivale u Laktašima (17) ne može precizno da izmeri dominaciju crveno-belih. Osim lošeg prvog poluvremena četvrtfinalnog meča sa Olimpijom (drugo dobijeno sa 46:18), učinili su da najveći konkurenti za jadransku titulu u određenim periodima izgledaju kao niželigaši (+22 u polufinalu sa Cedevitom, +27 u finalu sa Budućnošću).

- Dobar start sezone za nas, u sve tri utakmice igrali smo kako želimo, jakim intenzitetom - kaže krilni igrač Zvezde Stratos Perperoglu, koji je svojim ogromnim iskustvom znatno doprineo šampionskom utisku u Superkupu. - Ali, još je dug put pred nama. I dalje pokušavamo da pronađemo pravu hemiju. Ne sumnjam da ćemo uspeti u tome, jer imamo dobru grupu momaka. Samo moramo da radimo i napredujemo.

Pročitajte još: Faje za “Novosti”: Došao sam u Beograd da pobeđujemo i osvajamo pehare

Iako na početku samostalne trenerske karijere, Milan Tomić je sa desetkom položio ispit u Laktašima. Redak je slučaj da tim s devetoricom novih igrača, koji je tako kratko na okupu, demonstrira igru kojoj se vide i glava i rep.

- Milan odlično razume igru i ima potencijal da bude veliki trener - dodaje Perperoglu, koji je sarađivao sa Tomićem i u Olimpijakosu. - Ali, ovo je za njega novi početak i svi moraju da mu pomognu kako bi imao uspešnu sezonu.

FAJE ŽELI DA INSPIRIŠE

STIGAO je u Zvezdu kao najmanje zvučno pojačanje, ali je već u prve tri zvanične utakmice pokazao koliko će biti značajan za igru našeg šampiona - Muhamed Faje, MVP Superkupa u Laktašima.

- Ratnik sam, želim da inspirišem saigrače i doprinesem na razne načine. U odbrani, napadu, nije važno. Odigrali smo dobru utakmicu na oba dela terena. Još smo u fazi priprema, ali osećamo i znamo da postajemo bolji iz dana u dan. Zadovoljstvo je biti deo ovog tima - kaže Faje.