Po tradiciji, osmu godinu za redom, ESPN je napravio listu od 100 najboljih igrača u NBA ligi. Stručnjaci su glasali, a pitanje na koje je trebalo da daju odgovor je “Koji igrać će da napreduje u predstojećoj sezoni”.

Kako se navodi, morali su da uzmu u obzir kvalitet svakog igrača pojedinačno i to koliko on doprinosi svom timu u ostvarivanju pobeda. Na listi, na visokom 12. mestu se našao Nikola Jokić.

PROČITAJTE JOŠ: JOKIĆ MEĐU 20 NAJBOLjIH NBA IGRAČA: Srpski centar na 18. mestu liste časopisa "Sports ilustrejtid"

I, ne samo to, iza njega, od 13. do 20. pozicije su redom plasirani Pol Džordž, Džimi Batler, Viktor Oladipo, Drejmond Grin, Karl Entoni-Tauns, Ben Simons, Klej Tompson i Kajri Irving. Ispred srpskog igrača je Kris Pol, dok se lista najboljih 10 očekuje ubrzo.

- Najbolji dodavač među centrima (prosečno 6.1 asistencija po meču prošle godine). Na korak je do Top 10 i to iako do sada nije bio deo Ol-stara. Napredovao je za četiri mesta u odnosu na prošlu godinu i sada su očekivanja znatno veća. Potpisao je ugovor vredan 148 miliona dolara i očekuje se da će odvesti Denver u plej-of, prvi put od sezone 2012/13 - dao je Bobi Marks analizu zvezde Nagetsa.