SVAKI novi trening u nacionalnom timu za Stevana Jelovca je jedan korak napred u karijeri. Uz selektora Aleksandra Đorđevića i njegov stručni štab, koji na okupu trenutno ima najjači sastav u dosadašnjim kvalifikacijama, koristi svaki trenutak za nadogradnju košarkaškog znanja i čeka priliku za dokazivanje u važnim mečevima sa Grčkom (sreda) i Estonijom (nedelja).

- Te dve utakmice mogu da nas značajno približe Svetskom kupu – priča Jelovac za “Novosti”. - Trenutno su u najboljem položaju u grupi Nemci i Grci, ali bitno je da mi i dalje zavisimo od nas. Ni malo laka utakmica nas ne čeka na Kritu, imaju dobre, iskusne, evroligaške igrače. Međutim, mi smo spremni.

PROČITAJTE JOŠ: Jović o kvalifikacijama, Mačvanu, Zvezdi, Radonjiću...

Atmosfera koja ih čeka na gostovanju, samo je dodatan motiv.

- Sigurno da će biti puna hala, jer su Grci fanatici za košarku, baš kao i mi. Biće lep ambijent, a svi mi volimo da igramo pred ispunjenim tribinama.

Dve pobede na startu druge runde, olakšale bi put ka Kini, ali nisu dovoljne za sigurnu rezervaciju avionskih karti...

- Treba oba puta da upišemo trijumf protiv Izraela, kao direktnog konkurenta i onda ne moramo da gledamo druge rezultate. Imamo velike šanse da se plasiramo na šampionat.

Test forme Đorđevićeva četa imala je protiv selekcije Mađarske, na meču koji je završen ubedljivim slavljem Srbije.

- Nije to bila realna slika, jer ni oni nisu došli kompletni. Definitivno bi jača provera ispala da smo samo imali trening. Na svakoj poziciji imamo po bar dva odlična igrača, tako da u igri “pet na pet” vodimo baš ozbiljne duele. Zadovoljstvo je raditi takav trening i deliti teren sa vrhunskim košarkašima.

PROČITAJTE JOŠ: SRBIJA KOMPLETNA: Priključio se i Milosavljević

Jelovac je prvi put u timu sa našim NBA asovima Bogdanovićem i Bjelicom.

- Pomažu nam njihovim iskustvom, stvarno su lideri. Na pravi način vode ovaj tim.

Na pitanje da li je desetak dana dovoljan period da se uklopi ponovo novi tim, Stevan ima pozitivan odgovor:

- Jeste, jer smo svi upoznati sa sistemom i pravilima u reprezentaciji. Kada okupiš igrače koji igraju u ozbiljnim klubovima, onda nije teško spojiti ih u jednu celinu – završio je Jelovac.

NE POTCENjUJEMO ESTONIJU
SAMO tri dana posle utakmice sa Grčkom, naš tim će dočekati Estoniju u dvorani “Aleksandar Nikolić”.
-Sigurno da je poseban osećaj igrati u Beogradu pred domaćim navijačima. Profesionalci smo, tako da ćemo potpuno koncentrisano ući u taj meč, bez obzira na jačinu protivnika. Ne smemo da potcenimo Estoniju nijednog trenutka.