UTABANOM stazom, posle Markusa Vilijamsa i Tejlora Ročestija, još jedan plejmejker Lokomotive Kubanj je pojačao Crvenu zvezdu - Džo Regland. Pritisak je i pre početka sezone na njegovim leđima, pogotovo kada se uzme u obzir kakav su trag prethodnici ostavili u crveno-belom dresu.

- U pitanju su dva fenomenalna igrača i naravno da je lepo pratiti njihov put, ali moram da naglasim da je to njihovo putovanje. Ja imam svoje, ovde sam da radim svoj posao i da se fokusiram na ono što me čeka, a to je da pomognem timu da bude uspešan i pobeđuje - počinje priču Regland za "Novosti".

PROČITAJTE JOŠ: DžO REGLAND STIGAO U ZVEZDU: Crveno-beli imaju novog plejmejkera!

Svestan je gde je došao i šta se od njega očekuje, i to prihvata bez pogovora.

- Šta od mene mogu da očekuju? Neko sam ko igra čvrsto u svakom meču, lider sam na terenu, donosim mentalitet vojnika koji će da se bori stalno, bez obzira na rezultat i situaciju na parketu. Trener Tomić voli snažnu odbranu i bržu igru u tranziciji, što je i moj stil igre.

Američki organizator igre ima samo reči hvale za ekipu, posebno za centre sa kojima će se truditi što bolje da se uklopi.

PROČITAJTE JOŠ: Džo Regland: Prilika koja se ne ukazuje često

- Sve izgleda stvarno dobro, lep je osećaj biti sa timom, svi su čvrsti momci, nisu sebični. Ponavljam, još se upoznajemo, učimo šta ko voli u igri i slične stvari. Što se centara tiče, atletski su fantastični, dobro igraju u "pik end rolu" i potrudiću se da ih pokrenem i omogućim im što više lakih poena.

Naravno, neizostavna tema je bila publika i ono što ga očekuje u Beogradu.

- Nisam igrao protiv Zvezde, ali jesam protiv Partizana. Video sam njihove navijače i čuo sam da su Zvezdini najbolji u Evropi. Do sada sam ih gledao samo na televiziji, sada ću to moći i uživo.

DžENKINS
KADA je objavljeno da će Regland biti organizator igre Crvene zvezde podrška je stigla od ljubimca navijača srpskog šampiona Čarlsa Dženkinsa.
- Zaista nisam sa njim pričao o dolasku i o svemu, čuli smo se pre nekoliko meseci i razgovarali smo o drugim stvarima. Poznajem ga dugo, sjajan je čovek i stalno se družimo. Odlični smo prijatelji - poručio je Regland.