NI tokom minule sezone osvojeno prvo mesto u Prvoj regionalnoj ligi - grupa Zapad košarkašima "Zlatara" nije pomoglo da mirno dočekaju jesen i start u Prvoj B ligi Srbije!

Jači od rezultata na terenu su, ispostavilo se, bili birokratija i Košarkaški savez Srbije, pa će momci iz Nove Varoši - umesto igranja u drugom po snazi rangu takmičenja na nivou Srbije - nastupati u "beton ligi". Sve ovo uzburkalo je sportsku javnost u Novoj Varoši, a u klubu sumnjaju da su posredi mutne radnje funkcionera iz KSS.

A, "rampa" su, zapravo, administrativne začkoljice...

- Ispunili smo sve ono što je zahtevano da bi od jeseni nastupali u višem rangu takmičenja - kaže predsednik kluba Miroljub Obućina. - U zakonskom roku smo podneli prijavu i uplatili kotizaciju za dobijanje licence, ali su nam iz Košarkaškog saveza Srbije zatražili dopunu dokumentacije. I to smo ispoštovali pre isteka žalbenog roka, ali se ispostavilo da Upravni odbor to nije ni razmatrao. Zato je odluka da budemo izbačeni iz Prve B lige Srbije nezakonita i skandalozna, a sumnjamo i u to da je doneta po "prijateljskim i kumovskim" aršinima. Ne mirimo se sa nepravdom, pa ćemo pravdu potražiti na sudu, a o slučaju će biti obaveštena i FIBA.

Pročitajte još - Novi dresovi za novu ligu

Inače, novoj košarkaškoj sezoni u višem rangu takmičenja su se radovali svi u Novom Pazaru. Jer, tokom minule sezone su momci iz "Zlatara" sa tribina imali podršku u proseku po hiljadu ljubitelja sporta. Pritom, sredstva za funkcionisanje kluba obezbeđuju lokalna samouprava i donatori, pa nema dugovanja prema igračima, a redovno se izmiruju i sve obaveze prema državi.