Legendarnikošarkaški stručnjak Duško Vujošević sprema se za transplataciju bubrga. Selektor Bosne i Hercegovine i nekadašnji trener Partizana, obavio je preglede u Istanbulu, ali bi pre operacije trebalo da obavi i zahvat na srcu.

- Sve ide po planu, uradio sam preglede u Istanbulu. Međutim, pre transplantacije je potrebno odraditi neke intervencije na srcu, odnosno ugradnju stenta. Odlučio sam da taj zahtev uradim u Beogradu. Potom bi trebalo da prođe određeno vreme kako bih se oporavio i onda ću ponovo otići u Istanbul, gde bi trebalo da uradim transplantaciju bubrega - rekao je Vujošević za "Kurir".

Pročitajte još: PECARSKI JUNIOR PONOVO ZLATAN SA SRBIJOM: Marko preskočio Miča

Zdravstveni problem nije jedini koji muči Vujoševića. Klub iz Humske kasni sa ipslatom dugovanja. Crno-beli su imali obavezu da mu isplate ratu duga, kako bi izbegli blokadu FIBA. Međutim, to se, prema rečima Vujoševića, nije dogodilo.

- Uplatili su jedan deo, umanjen za 33 odsto od obaveze, i to uz kašnjenje. Ne znam više šta bih rekao. U situaciji kada idem na transplantaciju i kada mi je potreban novac, oni pokazuju nepoštovanje. Očigledno su pronašli pacovske kanale prema nekim ljudima iz FIBA i izdejstvovali da FIBA ne poštuje striktno odluke BAT, kao ni sopstvena pravila. Košarkaški savez Srbije ne reaguje na ovakvo ponašanje kluba koji krši pravila FIBA, a simptomatično je da većina košarkaških saveza drugih zemlja to radi", naglasio je Vujošević.

Pročitajte još: SRBIJA PONOVO ŠAMPION: Juniori pobedom protiv domaćina Letonije odbranili evropski tron