POSLE neuobičajeno dugog zatišja, Crvena zvezda je načinila prvi korak u susret predstojećoj sezoni. U Beograd je danas na pregovore o preuzimanju našeg šampiona doputovao Milan Tomić (45), nekadašnji košarkaš Olimpijakosa i "večni" pomoćni trener u klubu iz Pireja.

Na aerodromu ga je dočekao direktor crveno-belih Filip Sunturlić i odveo na razgovore koji bi uskoro trebalo da daju odgovor na pitanje ko će sa čela struke voditi Zvezdu posle neuspešne protekle sezone.

Tomić je skoro kompletnu igračko-trenersku karijeru proveo u Grčkoj (po sticanju državljanstva dobio prezime Janakopulos). Dres Olimpijakosa nosio je od 1991. do 2004, bio deo generacije koja je 1997. donela Olimpijakosu prvu evroligašku titulu pod komandom Dušana Ivkovića.

PROČITAJTE JOŠ: Milan Tomić blizu Zvezdine klupe

Na poziv Panajotisa Janakisa, 2008. je ušao u stručni tim atinskih crvenih i do danas radio kao pomoćni trener, ponekad paralelno i kao direktor tima. Međutim, njegovo iskustvo u ulozi prvog trenera je simbolično.

Naime, kada je Jorgos Barcokas 2014. godine u osvit sezone podneo ostavku, Tomić je imenovan za privremenog glavnog trenera. Sa te pozicije vodio je Olimpijakos u prva tri evroligaška meča u grupi i ostvario tri pobede. Zanimljivo, u četvrtom je trebalo da predvodi tim u duelu sa Crvenom zvezdom u Beogradu, ali je neposredno pre tog gostovanja angažovan novi trener Janis Sferopulos, koji je debitovao u susretu sa našom ekipom.