NA dugačkom spisku kandidata koji će biti na skeneru ovog leta u nacionalnom timu, nalazi se i uzdanica FMP - Nemanja Nenadić (24). Bek "pantera" je košarkaški put počeo u Slodesu, da bi preko Tamiša, Mladosti, Pirota, Vojvodine, Dunava stigao do Železnika. Bio je pravo osveženje kako u ABA, tako i u domaćoj ligi, pa ne čudi što su njegove partije skrenule pažnju i selektora Aleksandra Đorđevića. Pun optimizma čeka okupljanje koje je zakazano za 15. jul.

- Uvek sam u karijeri morao da idem okolnim putem. Pre samo godinu i po dana sam igrao za Dunav iz Starih Banovaca i od tada mi se život potpuno promenio - priča Nenadić.

- Na to je značajno uticao i moj nastup za univerzitetsku reprezentaciju, u kojoj sam stekao samopouzdanje koje mi je bilo potrebno.

Nemanja smatra da je stav s kojim pristupa utakmici jedna od najbitnijih stavki.

- Kada igram pun samopouzdanja onda mi je u mislima: "Pa mogu i u NBA", a kada je suprotno onda mi kroz glavu prolazi: "Ja sam za Prvu srpsku ligu". Igranje na Univerzijadi je bilo pravi potez za mene. Vrtelo se po medijima, više od 20 otkaza... Meni su se tako otvorila mnoga vrata, bio sam na radaru i stigao sam na tu neku glavnu košarkašku mapu.

Odlične partije u dresu FMP donele su mu priliku da se dokaže na narednoj akciji. Nacionalni tim će putovati u Kinu, gde je planirano da odigra šest prijateljskih utakmica.

- Drug je pročitao na internetu da sam na spisku i zvao me da uđem da pogledam. Iznenadio sam se, iako sam se potajno nadao pozivu.

Nenadića su na kraju sezone proglašavali jednim od najvećih kandidata za prelazak na Mali Kalemegdan. Najbolja izdanja prikazivao je upravo protiv večitih.

- Kada sam dao Partizanu, ekipi koja je igrala Evropu, 32 poena, shvatio sam da stvarno vredim. Izgubili smo tu utakmicu, nisam mogao da spavam celu noć.

Iako mu je raspored pretrpan zbog profesionalnih obaveza, Nemanja stigne ponekad da poseti i Fakultet za menadžment.

- Bitno mi je da imam diplomu, jer ko zna šta donosi svaki novi dan - završio je Nenadić.

LIČNA KARTA
*Ime i prezime: Nemanja Nenadić
*Rođen: 2. januar 1994. u Beogradu
*Visina: 197 cm
*Pozicija: bek
*Klubovi: Tamiš, Mladost, Pirot, Vojvodina, Dunav, FMP...