UMESTO da, kako propozicije nalažu, Vršac bude domaćin u prvom i eventualno trećem meču protiv Zlatibora u borbi za sedmo mesto, serija je otvorena duelom u Čajetini, u kom su Zlatiborci slavili (88:78). Do kardinalne greške u pravljenju rasporeda domaćinstava došlo zbog previda direktora KLS Leona Deleona.

- Napravio sam veliki previd i shodno tome je učinjen kardinalan propust - kaže Deleon za "Novosti". - Spreman sam da snosim odgovornost.

- Velikom greškom direktora takmičenja prednost domaćeg terena u plej-ofu za 7. i 8. mesto data je Zlatiboru. Prema propozicijama takmičenja prednost treba da ima Vršac. U skladu s tim, u slučaju da se bude igrala treća utakmica, biće odigrana 10. juna i domaćin će biti Vršac - zvanično je saopštenje KLS.

PROČITAJTE JOŠ: Srpski košarkaši u Novom Sadu, Danilović ne želi centralizaciju

Prema propozicijama takmičenja, prednost domaćeg terena, ukoliko su dve ekipe završile Superligu na istim pozicijama u grupi, određuje se na osnovu učinka u ABA 1/ABA 2/KLS ligi. Dva tima su u Superligi bila četvrtoplasirana, pa bez obzira na to što je Zlatibor imao skor 4-6, odnosno pobedu više od Vrščana (3-7), ekipa iz Vršca, koja je igrala ABA 2 ligi i uz to je bila trećeplasirana u KLS (u odnosu na Zlatibor, koji je bio četvrti), trebalo je da bude domaćin prvog duela.

Nesumnjivo da je direktor lige napravio ogromnu grešku, za koju će, kako je sam rekao, snositi odgovornost. Ali zanimljivo da njegovu grešku nije primetio niko od učesnika borbe za sedmu poziciju, iako su svi klubovi na vreme obavešteni o propozcijama.