Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović je u razgovoru za “Politiku” govorio o promeni trenera, odnosu sa Dejanom Radonjićem i savetniku oko angažovanja Dušana Alimpijevića.

Krenulo je od izjave bivšeg šefa stručnog štaba da igrači ne primaju platu i da postoji veliko kašnjenje.

PROČITAJTE JOŠ: RADONjIĆ NA IVICI SUZA: Nisam više trener Zvezde

- Odmah to veče tokom proslave titule na Malom Kalemegdanu sam pozvao Radonjića i rekao mu da ne shvatam zašto je to rekao, jer mora da bude pravilo da treneri ne pričaju o parama. Iskreno mi je odgovorio da je to bila emotivna reakcija koju sam razumeo, iako sam bio ljut. To je nanelo veliku štetu Zvezdi, ali ne kažem da je to bila njegova želja. Ušli smo ničim izazvani pod oštar finansijski monitoring FIBA i Evrolige. Ipak, to nije presudilo da ne produžimo ugovor sa njim. Posle toga smo obavili niz razgovora do konačne odluke da ne nastavimo saradnju - kaže Čović.

Na njegovo mesto je seo mladi stručnjak.

- Pratili smo Dušana poslednje tri godine. Plasmanom u finale plej-ofa domaće lige i eliminacijom Partizana sa FMP-om je napravio veliki uspeh. Znali smo da je rizik za obe strane, ali sam veoma zadovoljan onim što je do sada pokazao. Posvećen je košarci, može se reći da je opsednut.

PROČITAJTE JOŠ: Alimpijević: Teška nedelja je iza nas, ne očekuje nas nimalo lak posao u Zadru

Otkrio je i ko mu je pomogao da donese odluku oko novog trenera.

- Imali smo razgovore sa dosta njih, poslušao sam sugestije čoveka kojeg izuzetno poštujem i do čijeg mišljenja mi je stalo - Svetislava Pešića. U nekoliko navrata smo “pretresali” celu situaciju, analizirali iskusne i mlade trenere

PROČITAJTE JOŠ: Nakon dva teška poraza u Evroligi, Zvezda danas gostuje u Zadru: Dalmatinska terapija

Na kraju se osvrnuo na završni turnir Evrolige koji će se održati u Beogradu.

- Potajno sam se nadao da možemo probamo i pokušamo da izborimo plasman u završni deo takmičenja, ali sam shvatio da nema mogućnosti da se takav iskorak napravi - zaključio je Čović.